Før kampen: Strømsgodset - Brann

Årets siste bortetur! Les deg opp på alt du trenger å vite før kampen mot Strømsgodset.

Annonse:

Brann reiser til Drammen i den 29. serierunden i Eliteserien. Kampen har avspark klokken 18.00 søndag 24. november og vises på MAX, Eurosport Player, Eurosport Pluss, Dplay.

Det har vært en deilig følelse vi tok med oss inn i landslagspausen, etter at Daouda Bamba fikset en sterk 1-0-seier mot Odd. Med to kamper igjen i årets Eliteserie ligger vi trygt plassert på en syvende plass på tabellen. Det er tre poeng opp til Viking på femteplass og med en god poengfangst i Drammen, kan vi passere dem når vi møtes i årets siste kamp på Stadion. 

K P
2 Molde 4 9
3 Brann 4 7
3 Odd 4 7
5 Rosenborg 3 6
Vi spiller uten stort press på søndag, men for Godset er situasjonen helt annerledes. De kommer fra seks kamper uten seier, og er et poeng bak Mjøndalen som ligger på kvalifiseringsplassen. Dette er årets siste hjemmekamp for drammenserne før de reiser til en tøff kamp mot Kristiansund i årets siste kamp. De er sannsynligvis avhengige av å vinne mot oss, om de skal ha en sjanse til å spille Eliteseriefotball i 2020.  

Branns forrige seier i Drammen kom tilbake i 2014. Vi vant hele 4-1 i en kamp Marcus Pedersen laget kampens første mål før Kasper Skaanes, Amin Askar og Erik Huseklepp sementerte seieren med sine mål. 

Historisk har det vært jevnt mellom Brann og Strømsgodset på Marienlyst. Siden 1968 har lagene møtt hverandre her 28 ganger. Brann har vunnet tolv, Godset elleve og fem har endt uavgjort. 

Siste fem kamper på Marienlyst

  • 2018: Strømsgodset - Brann 1-1 Barmen
  • 2017: Strømsgodset - Brann 2-1 Vega
  • 2016: Strømsgodset - Brann 2-2 Huseklepp, Orlov
  • 2014: Strømsgodset - Brann 1-4 Pedersen, Skaanes, Askar, Huseklepp
  • 2013: Strømsgodset - Brann 2-0

Skader og suspensjoner  

Amer Ordagic og Petter Strand fremdeles ute med kneskader, og er ute resten av året. Vito Wormgoor har pådratt seg fire gule kort og er suspendert i kampen mot Godset.  

Ruben Kristiansen har en liten skade i ribbeinet, men forventes å være med til Drammen. 

Taijo Teniste har tre gule kort i år, og er et nytt kort unna suspensjon i seriefinalen mot Viking.  

Strømsgodset kan velge fra en skadefri tropp til kampen på søndag.

Seriefinale!  

Neste søndag blir en spesiell dag for alle med hjerte i Brann. Vi møter Viking i et durabelig vestlandsderby i årets siste seriekamp på Stadion, i noe som blir både Azar Karadas og Vito Wormgoors siste kamp i Branntrøyen. Vi har allerede solgt 13.000 billetter, så her må du være kjapp på avtrekkeren for å sikre deg plass. La oss avslutte sesongen og året med en skikkelig innsats fra både guttene og oss på tribunen!

Ta med deg din far, mor, søster, bror, venn eller nabo på Stadion. Dette blir årets vakreste førjulskveld!

Kampen spilles søndag 1. desember klokken 18.00.

Kjøp billetter her

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com

Annonse fra Eliteserien: