Før kampen: Odd - Brann

Endelig i gang! Les deg opp før kampen mot Odd.

Annonse:

Brann reiser til Skien for å møte Odd i Eliteseriens 1. runde. Kampen spilles lørdag 30. mars klokken 15.30 og Eurosport + 1, Eurosport Player og Dplay.

Det er få begivenheter som får blodet til å pumpe fortere enn 1. serierunde. Alt ligger til rett for en god sesong, og Brann reiser til Skien med optimisme etter en god vinter.

Odd er det samme laget som Brann avsluttet fjorårets sesong mot, med 1-0- seier på Stadion. De har skapt problemer for Brann før, men Brann har historisk sett et godt tak på telemarkingene.

Totalt har lagene møttes 48 ganger i cup og seriespill, der 23 har endt med seier, 14 med tap og elleve uavgjort.

I fjorårets serie vant Brann 1-0 både borte og hjemme. I Skien er det derimot dødt løp mellom lagene. Her har lagene møttes 25 ganger totalt i serie og cup, der ti kamper har endt med seier, ti med tap og fem med uavgjort.

Forrige Odd-seier i Skien kom helt tilbake i 2014, og siden da har Brann bare sluppet inn ett mål på de tre bortekampene som er spilt der. La oss håpe trenden fortsetter på lørdag. 

Siste fem bortekamper mot Odd: 

  • 2018: Odd - Brann 0-1 Acosta
  • 2017: Odd - Brann 0-0
  • 2016: Odd - Brann 1-3 Demidov, Haugen x2
  • 2014: Odd - Brann 4-0
  • 2013: Odd - Brann 1-3 Pusic x2, Barmen

Nye spillere kan få sjansen

Det har skjedd en del i løpet av vinteren og flere nye fjes blir å se på Stadion i år, og ganske sikkert allerede i serieåpningen.

Dette er de nye:

Petter Strand fra Tertnes er endelig der han hører hjemme etter flere sesonger i Molde og Sogndal. Midtbanespilleren kan bekle flere posisjoner og har også en deilig skuddfot. 

Kristoffer Løkberg har vært klar en stund, men det var først i januar han offisielt ble Brann-spiller. Han leverte en meget god debutsesong for nyopprykkede Ranheim i fjor. 

To målvakter er også klare for innsats. Oddingen Håkon Opdal trenger ingen introduksjon og returnerer til Bergen etter noen år i eksil i Danmark og på Sørlandet. Eirik Holmen Johansen sto i store tider som en mur bakerst hos Sandefjord i fjor, og selv om overmakten til slutt ble for stor og sesongen endte med nedrykk, imponerte 26-åringen veldig.  

Jesper Löfgren ble i likhet med Løkberg klar for oss i fjor, men offisielt Brann-spiller fra 1. januar i år. Han kommer fra Mjällby AIF i Sverige og omtales som en midtstopper med god pasningsfot og sterk i duellene, i tillegg til en god spilleforståelse.

Flere spillere har også forlatt Brann i løpet av høsten og vinteren:

  • Steffen Lie Skålevik skal score målene sine for Sarpsborg 08 kommende sesong.
  • Daniel Braaten har flyttet tilbake til Østlandet og skal spille for Stabæk. 
  • Peter Orry Larsen har vendt hjem til gamleklubben Aalesund.
  • Låneoppholdet til Samuel Sahin-Radlinger er over og han har returnert til Hannover 96 i Tyskland.
  • Deyver Vega har flyttet til hovedstaden og Vålerenga.
  • Vidar Ari Jonsson er gått til Sandefjord. 
  • Keepertalentent vårt, Markus Olsen Pettersen, er lånt ut til Nest-Sotra ut sesongen. Det samme er den nysignert angriperen marcus Mehnert.

Gamle kjenninger venter

På motsatt banehalvdel møter vi flere gamle kjente:

Fredrik Nordkvelle kom til Bergen i forkant av 2012-sesongen. Han spilte 24 av 30 seriekamper i debutsesongen, 15 av dem fra start. Han scoret to seriemål, mot Haugesund og Hønefoss og spilte også fire cupkamper og scoret ett mål. Sesongen etter var han mye inn og ut av laget, og han ble i august solgt til Odd. Nordkvelle endte sin Brann-karriere på 42 kamper og fem mål.

Torgeir Børven kom til Brann på lån med opsjon på kjøp like før overgangsvinduet stengte i august 2016. Han fikk sin debut allerede i bortekampen mot Haugesund i slutten av august, da han startet i en vingrolle. Han startet også i hjemmemøtet mot Viking. Etter det ble det bare to innhopp for Øystese-karen.

Det var nok til at han fikk med seg en sølvmedalje etter Branns gode sesong. I februar 2017 ble han fristilt fra kontrakten med nederlandske Twente og signerte treårskontrakt med Brann. Etter en god sesongstart ble det lenge mellom kampene og han ble solgt til Odd i forkant av seriestarten i fjor. Han endte tiden i Brann med fire mål på 31 kamper. 

To i Brann har en fortid i Odd:

Thomas Grøgaard har gjort en god figur for Brann etter at klubben hentet ham fra Odd i fjor sommer. Han endte opp med 130 kamper for Odd.

Henrik Kjelsrud Johansen har også en fortid i Odd, der han fikk med seg 18 kamper og null mål i løpet av årene 2014-2016. 

Få skader hos begge lag

Taijo Teniste har hatt en liten føling med en muskelskade, men regner med å bli klar til lørdag. Lars Arne Nilsen håper ellers å kunne velge fra en skadefri tropp.

Hos Odd har Martin Kaasa en kneskade og er usikker til kampen mot Brann. Andreas Helmersen er ute med korsbåndskade.

Årets første kamp på Stadion er søndag 7. april mot Godset. Ta turen og hjelp Brann frem til årets første hjemmeseier!

Kjøp billetter og partoutkort her

Kilder: altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com

Annonse fra Eliteserien: