Sjekk ut Fantasy-tipsene til serieåpningen

Branns egen Fantasy-ekspert Terje Bru Markhus deler sine beste tips for oppstarten i Eliteserien.

Annonse:

Når det straks er sesongstart føles det litt rart å skrive tips for runde 2. Men det må vi i år. Brann og Molde har to hjemmekamper i denne Fantasy-runden på grunn av flytting av kamper i forbindelse med kvalifiseringen til Europa League senere i sesongen.

Dere «må» ha tre spillere fra hvert av disse lagene i denne runden. Selv kommer jeg til å bruke en chip. 

«Rik onkel» eller «spissrush» i runde 2?

Om du satser på å bruke «rik onkel» nå, så bør du sette opp et lag du mener står bra i runde 1, 3 og 4, for så å ta inn et lag med spillere som har to kamper i runde 2 (under «rik onkel»). Her har du fritt budsjett og kan sette opp det laget du vil uten å bekymre deg for økonomien. Det er (dessverre) maksimum tre spillere pr lag.

Jeg kommer trolig til å gå for «spissrush» selv, og satser da på spisser fra Brann, Molde og Vålerenga. Disse lagene kommer og til å være godt representert i runde 1, selv om Brann og Molde har tøffe kamper.

Disse Brann-spillerne anbefales

Jeg kommer til å gå for Vito Wormgoor, Petter Strand og Daouda Bamba i de første rundene. Jeg blir ikke overrasket om i hvert fall de to første blir værende på laget mitt lenge. Wormgoor er den mest valgte spilleren i årets Fantasy. Han er med på rundt 50 prosent av alle lag.

Gilbert Koomson kan være et frekt valg. Dersom han starter hver kamp bør han fikse flere målpoeng enn han gjorde i fjor.

Vanskelige kapteinsvalg

Jeg synes det er vanskelig å velge kaptein denne runden. Blant annet fordi Brann, Rosenborg og Molde har relativt tøffe bortekamper.

Men her er mine tips:

Mos Abdellaoue (Strømsgodset): De har hjemmekamp mot Haugesund og jeg tror Haugesund får det langt tøffere denne sesongen. Godset bør klare å score noen mål her. Mos viste god målform på slutten av fjoråret, der han scoret Godset sine åtte siste mål. Nå er Eirik Ulland Andersen og Tokmac Nguen vekke, men jeg tror fort at Mos får med seg målpoeng i runde 1.

Matthias Vilhjalmsson (Vålerenga): Oslo-laget har hjemmekamp mot Mjøndalen. Vålerenga har et større offensivt register å spille på i år med trioen Bård Finne, Chidera Ejuke og Herolind Shala bak Vilhjalmsson. Alle disse fire seiler opp som gode kapteinsvalg i runde 1.

Franck Boli (Stabæk): De har hjemmekamp mot Lillestrøm. Fjorårets toppscorer blir nødt til å levere i år også, nå som spissmakker Ohi Omoijuanfo har reist til Molde. I denne kampen bør han ha gode muligheter for minst ett mål.

Om du har planer om å bruke tid på Fantasy i år vil jeg anbefale egen Twitter-konto. I så fall bør du følge disse:

  • @ESNfantasy
  • @fantasyspeider1
  • @TheRealNiemi
  • @offisiellESF(offisiell konto for Eliteserien Fantasy)
  • @fplEntusiasten
  • @fanasyESN
  • @RBVegard
  • @ESNJonas
  • @fantasyfans_net
  • @Sleipnes

Jeg er ikke veldig aktiv selv, men har du noen spørsmål, ta gjerne kontakt med @terjebru.

Terje Bru Markhus var Norges nest beste Fantasy-spiller i 2018, av rundt 60.000 deltakere. Han er Brann-supporter og kommer til å dele sine tips med vårt publikum hele sesongen.

Annonse fra Eliteserien: