Før kampen: FK Haugesund - Brann

Slaget om Vestlandet! På lørdag reiser vi til Haugesund på jakt etter tre nye poeng.

Annonse:

Brann tar turen til Haugesund i sin tolvte kamp for sesongen, i det som er en del av den 11. serierunden i Eliteserien. Kampen spilles lørdag 15. juni klokken 18.00 og vises på Dplay, Eurosport Norge og Eurosport Player.

K P
6 Kristiansund 28 41
7 Brann 28 40
8 Haugesund 28 36
9 Stabæk 28 36
Brann gikk på et forsmedelig tap mot Rosenborg før den lille ferien. Molde og Odd begynner å få en betydelig luke, og det er essensielt med poeng mot FK Haugesund om vi skal være med helt der oppe. Brann har vunnet tre av fem bortekamper i år og har ikke tapt borte siden det ufortjente tapet mot Viking i midten av april. 

I Haugesund har man hatt en oppsving i formen de seneste kampene, og står med fire på rad uten tap. Hjemme i Haugesund har de dog bare maktet å ta en seier på fem kamper. 

Brann i Haugesund er høytid for mange bergensere. Det er ofte målrike og spennende kamper, der bergenserne biter godt i fra seg både på banen og tribunen. I løpet av de elleve bortekampene vi har spilt mot FK Haugesund har vi aldri gått av banen uten mål, så vi kan garantere minst et Brann-mål på lørdag. 

Historisk har Brann et lite statistisk overtak på Haugesund stadion. Bergenserne har vunnet seks, to har endt med uavgjort og Haugesund har vunnet tre. 

Branns største seier på Haugesund stadion kom tilbake i år 2000. Da ble det en 4-2-seier etter to scoringer av Petter Andreassen, en av Thorstein Helstad og et selvmål. 

Siste fem kamper på Haugesund stadion:

  • 2018: FK Haugesund - Brann 1-3 Bamba, Rolantsson, Barmen  
  • 2017: FK Haugesund - Brann 2-3 Barmen, Wormgoor, Børven
  • 2016: FK Haugesund - Brann 3-2 Barmen, Lie Skålevik
  • 2014: FK Haugesund - Brann 2-3 Huseklepp, Orlov, Vindheim
  • 2013: FK Haugesund - Brann 2-1 Askar

Bergenseren i Maakebergets hjerter

Fredrik Pallesen Knudsen er bygutt og oppvokst på Møhlenpris. Han spilte fotball i Djerv hele oppveksten og var buekorpsgutt i Nygaards Bataljon i 13 år. For Brann fikk han ti kamper i serien og to i cupen for A-laget.

Han er blitt en viktig brikke for Jostein Grindhaug og FK Haugeund, og er en publikumsfavoritt hos haugesunderne.

Henrik Kjelsrud Johansen er tilbake på gamle jaktmarker lørdag. Han spilte to sesonger i FK Haugesund tilbake i 2012-2013, men fikk ikke mye spilletid. Han endte opp med ett mål på 23 kamper, hvorav mange som innbytter for de hvite og blå.
 

Skader og suspensjoner

FK Haugesund langtidsskader på forsvarspillerne Benjamin Karamoko og Dennis Horneland. Ibrahima Koné o Anthony Ikedi er også ute. I tillegg er Joakim Våge Nilsen og Bruno Leite usikre til lørdagens derby. 

Hos Brann er det kjent at Ruben Kristiansen og Fredrik Haugen har slitt med en lyskeskade. 

Bismar Acosta har pådratt seg tre gule kort i år, og er bare et nytt kort unna suspensjon.

Neste kamp er på Stadion søndag 23. juni mot Lillestrøm. Vest mot øst, alle mann på Stadion!

Kjøp billetter her

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com

Annonse fra Eliteserien: