Før kampen: Brann - Viking

Her kommer Bergen igjen! Årets første kamp på Stadion står for tur når Viking kommer på besøk.

Annonse:

Brann tar i mot Viking i Eliteseriens andre runde. Kampen spilles søndag 21. juni klokken 20.30 og vises på Eurosport Norge og Dplay.

Årets beste onsdag var et faktum i det Daniel "Kaptein fantastisk" Pedersen satte hodet til et hjørnespark fra Fredrik Haugen på Haugesund Stadion. Det eneste som manglet for en 10/10-kveld var tanken på hvordan fergeturen Sandviksvåg - Halhjem på vei tilbake til Bergen hadde vært et vanlig år. Det ble dog erstattet med kokkalele foran TVen, og folk gikk til sengs med et serielederglis om munnen. 

Vi har et godt tak på Viking i Bergen historisk sett, og har en statistikk med 24 seire, 15 uavgjorte og 17 tap siden første møte på Stadion tilbake i 1948. I fjor gikk vi derimot på det som på godt norsk kan kalles en smell. Etter et tidlig Fredrik Haugen-mål ga ikke Viking seg før de hadde satt fem baller i nettet bak Håkon Opdal. Det er en hevnlysten gjeng som skal i aksjon på søndag for å gjenopprette normalen. 

Siste fem kamper på Stadion:

  • 2019: Brann - Viking 1-5: Haugen
  • 2017: Brann - Viking 1-1: Haugen 
  • 2016: Brann - Viking 0-0
  • 2014: Brann - Viking 0-1
  • 2013: Brann - Viking 2-0: Huseklepp, Nordkvelle

Gamle kjente tilbake på Stadion

Viking sin sentrallinje består av spillere med en fortid i Brann. Det blir et gjensyn med Viljar Vevatne, Veton Berisha og Kristoffer Løkberg for de 200 bergenserne som har vunnet i lotto og får overvære kampen på Stadion på søndag. 

Jon-Helge Tveita har spilt for Viking i flere sesonger tidligere, men er skadet og må se gamle kjente i aksjon fra sidelinjen. 

Skader og suspensjoner 

Brann har en del smååskader bakover på banen. Håkon Opdal er ute med et hovent kne og Jon-Helge Tveita ute med en ankelskade. 

Hos Viking er Yann-Erik De Lanlay småskadet og Sondre Flem Bjørshol er ute med en lyskeskade. 

Nå går det i et her, og neste kamp er allerde på onsdag 24. juni borte mot Aalesund. Vestlandsderby nummer tre på en uke!

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com
Annonse fra Eliteserien: