Debutantene sikret seier i Haugesund

Kaptein Daniel Pedersen headet inn matchvinnerscoringen seks minutter på overtid mot Haugesund. Før det hadde Robert Taylor scoret sitt første Brann-mål i en obligatorisk kamp. Brann vant serieåpningen 2–1.

Brann startet kampen med fem Eliteserie-debutanter. Ali Ahamada, Vegard Forren, Ole Martin Kolskogen, Daniel Pedersen og Robert Taylor fikk alle sin første obligatoriske kamp for Brann.

Den første omgangen var jevnspilt, men Brann hadde ballen mest. Mot slutten av omgangen skapte Daouda Bamba og Kristoffer Barmen to halvsjanser. Den største kom drøye fem minutter før pause da Gilbert Koomson fant Bamba med en stikker, men avslutningen gikk midt på keeper. Dermed sto det 0–0 til pause.

Debutantscoring og straffe

Like etter pause måtte debutant Vegard Forren gi seg, og Bismar Acosta kom inn i midtforsvaret. Noen minutter senere presenterte en annen debutant seg. Et innlegg fra Ruben Kristiansen fant hodet til Barmen på 11-meter. Han prøvde å heade ballen på tvers til Bamba, men headingen gikk forbi spissen. Det gjorde ingenting, for bak lurte Robert Taylor som tuppet inn sin første scoring i sin første obligatoriske kamp for Brann.

Men ti minutter senere var lagene like langt. Haugesund fikk straffespark etter en duell mellom Ole Martin Kolskogen og Fredrik Pallesen Knudsen. Fra 11-meteren sendte Niklas Sandberg Brann sin keeper feil vei og lagene var like langt.

Etter scoringe fortsatte Brann å ha ballen mest, og både Bamba og Acosta hadde hver sin avslutning som ble blokkert av forsvarerne til Haugesund.

Redusert til ti mann – kapteinen avgjorde

I de siste minuttene av kampen skjedde det mye! Først måtte Taijo Teniste gå av banen etter en voldsom hodesmell med Thore Pedersen. Da måtte Brann avslutte med ti mann. Seks minutt på overtid ble først Erlend Hustand revet ned i feltet, men det ble dømt corner og ikke straffespark.

På den påfølgende corneren dukket kaptein Daniel Pedersen opp på første stolpe og headet inn 2–1 scoringen. Det ble ingen flere mål, og Brann vant seriepremieren.

Allerede på søndag er det klart for et nytt Vestlandsderby. Da kommer Viking på besøk til Stadion og avspark er klokken 20.30.

Kampfakta fra bt.no:

Haugesund - Brann 1–2 (0–0)

Eliteserien, 1. runde

Mål: 0–1 Robert Taylor (49.), 1–1 Niklas Sandberg (str. 61.), Daniel Pedersen (90.)

Tilskuere: 200.

Gult kort: Kevin Martin Krygård, Haugesund. Kristoffer Barmen, Bismar Acosta, Gilbert Koomson, Taijo Teniste, Brann.

Dommer: Rohit Saggi, Drafn.

Brann (4–3–3): Ali Ahamada - Taijo Teniste (), Ole Martin Kolskogen (Fredrik Haugen 86.), Vegard Forren (Bismar Acosta fra 48.), Ruben Kristiansen - Amer Ordagic, Daniel Pedersen, Kristoffer Barmen - Gilbert Koomson, Daouda Bamba (Erlend Hustad 86.), Robert Taylor.

Haugesund: Helge Vavatne Sandvik - Fredrik Pallesen Knudsen, Benjamin Tiedemann Hansen, Mikkel Dessler Puggaard, Thore Baardsen Pedersen (Ulrik Fredriksen 90.) - Christian Grindheim, Kevin Martin Krygård, Niklas Sandberg, Bruno Miguel Santos Leite - Benjamin Kallman (Kristoffer Velde fra 74.), Alexander Bellegaard Ammitzbøll.