Før kamp: Brann - Vålerenga

Bergen by mot Oslo bydel. Les deg opp før kampen mot Vålerenga 2. påskedag!

Annonse:

Brann tar imot Vålerenga til sin femte kamp for sesongen i det som er en del av den 4. serierunden i Eliteserien.  Kampen har avspark klokken 20.00 mandag 22. april.

Kampen vises på Eurosport Norge, Dplay og Eurosport Player. 

Brann mot Vålerenga er ett av oppgjørene det settes en stor rød ring rundt når terminlisten for sesongen kommer. I årevis har tjuaguttene i Brann gjort alt de kan for vise at maktsenteret i nasjonen ikke hører hjemme i Oslo, men i Bergen. 

Siden 1948 har klubbene møtt hverandre i hele 90 obligatoriske kamper og statistikken mellom lagene er særdeles jevn. Brann har vunnet 33, 22 har endt uavgjort og Vålerenga har 36 seirer.

På Stadion har Brann et godt tak på Vålerenga og har vunnet 20 av de 45 kampene lagene har spilt mot hverandre der. Tolv har endt med uavgjort og 13 med seier til de blå. Det har ofte vært målrike kamper mellom lagene på Stadion, men de to siste årene har oppgjørene endt 0-0. 

Brann står med fire poeng på fire kamper så langt i 2019, men har ikke akkurat hatt marginer eller dommeravgjørelser med seg i starten på sesongen. Alle poengene er kommet hjemme. Det er en revansjelysten gjeng som er klare til å ta tre nye poeng etter det uheldige tapet mot Viking. 

K P
1 Bodø/Glimt 0 0
2 Brann 0 0
3 Fredrikstad 0 0
4 HamKam 0 0

Vålerenga kommer fra en sterk 4-1-seier mot Tromsø, men har tapt begge bortekampene til nå i årets sesong, mot Molde og Kristiansund. Nå kommer de til Vestlandet for tredje gang for å gjøre et forsøk på å få med seg noe. 

Siste fem møter på Stadion:

  • 2018: Brann - Vålerenga 0-0
  • 2017: Brann - Vålerenga 0-0 
  • 2016: Brann - Vålerenga 4-1 Barmen, selvmål, Lie Skålevik, Huseklepp
  • 2014: Brann - Vålerenga 2-3 Grønner, Lorentzen
  • 2013: Brann - Vålerenga 3-1 Haugen, Larsen, Nordkvelle

Finne tilbake til Bergen

Bergenseren Bård Finne returnerer til gamle trakter på mandag. Han fikk en relativt kort, men mye omtalt karriere i Brann. I Bergen endte han opp med 31 kamper i løpet av to sesonger og puttet 15 mål. Aller best huskes han kanskje for innhoppet mot Roseborg på Stadion i 2012, der han avgjorde med sine to mål i en kamp som endte 2-1.

Vi håper ikke han har like stort hell med å finne veien til mål på mandag.  

Det er også flere i aksjon på søndag som møter gamle lagkamerater. Ruben Kristiansen ble hentet fra Vålerenga i 2016, der han endte opp med 41 kamper i løpet av 2014-15.

Henrik Kjelsrud Johansen kom til Bergen fra Oslo før forrige sesong og scoret fem mål på 36 kamper for osloklubben.

Deyver Vega flyttet fra vest til øst før årets sesong og endte på 56 kamper og 13 mål for Brann.

Skader og suspensjoner

Hos Brann har både Christian Rismark Eggen og Henrik Kjelsrud Johansen pådratt seg smeller denne måneden og mistet kamper, men de håper å rekke kampen. Ludcinio Maregno er fremdeles ute med kneskade. 

Angriperen Peter Michael er eneste fravær hos Vålerenga.

Fotball er best på Stadion. Bli med på kamp!

Kjøp billetter

Kilder: altomfotball.no, tv2.no, nifs.no, fantasy.eliteserien.no

Annonse fra Eliteserien: