Før kamp: Brann - Ranheim

Ranheim er neste motstander på Stadion. Les deg opp før søndagens kamp.

Annonse:

Brann tar imot Ranheim til sin syvende kamp for sesongen i det som er en del av den 6. serierunden i Eliteserien. Kampen har avspark klokken 18.00 søndag 5. mai.

Kampen vises på Dplay, Eurosport Norge og Eurosport Player.

Endelig satt det på bortebane for Brann, da sesongens første seier på fremmed gress kunne innkasseres mot Tromsø sist helg. Brann har hatt en ekstremt symetrisk start på sesongen med to serier, to uavgjorte, to tap, ni mål scoret og ni mål sluppet inn.

K P
6 Kristiansund 13 21
7 Brann 13 18
8 Stabæk 13 17
9 Sandefjord Fotball 13 16

Ranheim fikk sin første seier i årets eliteserie sist søndag  Det var riktignok en storseier der Viking ble sendt hjem til olje og hermetikk med et pinlig 5-2-tap. Borte har trønderne bare spilt to kamper, et 2-1-tap mot Lillestrøm og 0-0 mot Kristiansund.    

Historisk sett er det ikke mange ganger Brann har møttes Ranheim på Stadion. Totalt har Brann bare møtt trønderne fem ganger. Lagene møttes første gang i cupen i 2014 i et oppgjør som endte 4-2.

Så møttes lagene i OBOS-ligaen, i et oppgjør Brann vant 4-1 etter hat-trick av Jakob Orlov og et mål fra Fredrik Haugen. I fjor slo Brann trønderne 1-0 på Stadion etter et mål av Peter Orry Larsen. Borte fikk Brann med seg en 2-0-seier fra Ranheim etter to mål av Steffen Lie Skålevik. 

Branns møter med Ranheim: 

  • 2018: Brann - Ranheim 1-0 Larsen
  • 2018: Ranheim - Brann 0-2 Lie Skålevik x2
  • 2015: Ranheim - Brann 0-0
  • 2015: Brann - Ranheim 4-1 Orlov x3, Haugen
  • 2014: Brann - Ranheim 4-2 Askar, Haugen, Barmen, Huseklepp

Glade trøndere mot gamle lagkamerater

Kristoffer Løkberg hadde en fantastisk førstesesong i Eliteserien med Ranheim og har tidvis vist hvor viktig han potensielt kan bli for Brann i år. Christian Eggen Rismark var også i Ranheim ved sesongstart i fjor, men var å finne på Stadion hele høstsesongen.

På søndag er begge klare for å ta skalpen til gamle lagkamerater.  

Brann har skadeproblemer på Fredrik Haugen (lyske) og Kristoffer Barmen (nakke). Ludcinio Marengo har også hatt noen trøblete dager etter comebacket i onsdagens cupkamp.

Ranheim kan velge fra en skadefri tropp. Bare forsvarspiller Jørgen Olsen Øveraas er tvilsom til kamp med en lårskade.

Neste hjemmekamp på Stadion er selveste 16. mai klokken 18.00 mot Sarpsborg 08. Bli med å feire fotballens nasjonaldag, det blir stemning!

Kjøp billetter her

Kilder: altomfotball.no, tv2.no, nifs.no, fantasy.eliteserien.no

Annonse fra Eliteserien: