BB2R5396-1

Før kampen: Brann - Odd

Årets siste tur på Stadion! Les deg opp før kveldens kamp mot Odd.

Annonse:

Brann tar i mot Odd i Eliteseriens 30. runde. Kampen spilles lørdag 24. november klokken 18.00 og vises på MAX, Eurosport Pluss og Eurosport Player.

Gullet kom ikke hem i år, men sølvet er fremdeles innen en viss rekkevidde når vi tar i mot Odd i årets siste kamp. 

Brann har historisk sett hatt et godt tak på Odd i Bergen. I løpet av 22 obligatoriske kamper på Stadion siden 1951 har hjemmelaget vunnet tolv, spilt seks uavgjort og bare tapt fire kamper. I fjor vant Brann 2-0 etter mål av Gilli Rolantsson og Kristoffer Barmen.

I det omvendte oppgjøret i Skien tidligere i år stakk Brann også av med tre poeng etter at et mål av Bismar Acosta sørget for en 1-0-seier.

K P
1 Bodø/Glimt 6 16
2 Brann 7 14
3 Molde 7 13
4 Fredrikstad 6 11

Siste fem kamper mot Odd på Stadion:

  • 2017: Brann - Odd 2-0 Rolantsson, Barmen
  • 2016: Brann - Odd 0-0
  • 2014: Brann - Odd 0-1 
  • 2013: Brann - Odd 2-0 Huseklepp X2
  • 2012: Brann - Odd 6-2 Jonsson, Korscmar X2, Sokolowski, Austin, Ojo 

Kampens dommer er Trond Ivar Døvle fra Fjellhamar. Han har dømt 17 kamper i årets serie og delt ut fem straffespark. Fire av disse er godt til hjemmelaget, så la oss denne trenden fortsetter på lørdag. 

Møter gamle kjente

På motsatt banehalvdel møter vi flere gamle kjente. Fredrik Nordkvelle kom til Bergen i forkant av 2012-sesongen. Han spilte 24 av 30 seriekamper i debutsesongen, 15 av dem fra start. Han scoret to seriemål, mot Haugesund og Hønefoss og spilte også fire cupkamper og scoret ett mål. Sesongen etter var han mye inn og ut av laget, og han ble i august solgt til Odd. Nordkvelle endte sin Brann-karriere på 42 kamper og fem mål.

Torgeir Børven kom til Brann på lån med opsjon på kjøp like før overgangsvinduet stengte i august 2016. Han fikk sin debut allerede i bortekampen mot Haugesund i slutten av august, da han startet i en vingrolle. Han startet også i hjemmemøtet mot Viking. Etter det ble det bare to innhopp for Øystese-karen.

Det var nok til at han fikk med seg en sølvmedalje etter Branns gode sesong. I februar 2017 ble han fristilt fra kontrakten med nederlandske Twente og signerte treårskontrakt med Brann. Etter en god sesongstart ble det lenge mellom kampene og han ble solgt til Odd i forkant av seriestarten i år. Han endte tiden i Brann med fire mål på 31 kamper. 

Thomas Grøgaard har gjort en god figur for Brann etter at klubben hentet ham fra Odd i sommer. Han endte opp med 130 kamper for Odd.

Henrik Kjelsrud Johansen har også en fortid i Odd, der han fikk med seg 18 kamper og null mål i løpet av årene 2014-2016. 

Skader og suspensjoner

Hos Brann sliter Ludcinio Marengo fortsatt med en kneskade og er ikke aktuell til kamp. Samuel Sahin-Radlinger opererte kneet for noen uker siden, er i trening igjen, men er usikker til kveldens kamp. Det samme gjelder Deyver Vega og Amer O

Kaptein Vito Wormgoor har smerter i ribbeina og spiller heller ikke kveldens oppgjør. Det gjør definitivt ikke Kristoffer Barmen, som har karantene. Peter Orry Larsen har trent hele uken og er aktuell for laget igjen.

Hos Odd er Fredrik Semb Berge ute. 

Benytt sjansen til å få med deg kamp på Stadion for siste gang i år. Bli igjen noen minutter når medaljene skal deles ut.

Kjøp billetter

Kilder: altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com

Annonse fra Eliteserien: