Ruben: - Glad jeg fikk være med på dette

Etter 85 kamper i Brann-drakten takker Ruben Kristiansen (30) for seg.

Annonse:

Selv om 2018-sesongen ble preget av skader, kan nordlendingen forlate Brann i visshet om at hans bidrag ble viktige, ikke minst første del av Brann-tiden hans.

Venstrebacken kom til klubben fra Vålerenga sommeren 2015 som erstatter for Erdin Demir. Brann var i OBOS-ligaen, sesongen var halvspilt og laget måtte inn på vinnersporet umiddelbart for å han sjansen til å sikre direkte retur til den øverste divisjonen.

Ruben ble en umiddelbar «hit» på Stadion med en scoring som reddet det ene poenget i debuten hjemme mot Åsane (2-2). Ikke mange ukene etter scoret han et vakkert mål i 3-2-seieren borte mot Strømmen også.

- Det ble to mål veldig tidlig. Deretter scoret jeg vel bare ett til, mot Molde i fjor, oppsummerer Kristiansen og påpeker deretter at det er defensivt han har utviklet seg aller mest i klubben.

Sikret to medaljer 

I år ble det bare tolv seriekamper. Brann ledet serien og var pottetette bakover da lyskesmertene satte Kristiansen kraftig tilbake. Da Thomas Grøgaard ble tilgjengelig i sommervinduet kastet Ruben inn håndkleet, og siden har han ikke vært på banen for Brann.

Når Brann-karrieren nå er over, kan 30-åringen oppsummere med stolthet. Han skulle gjerne vært seriemester, men får med seg to medaljer av en annen valør i stedet. Pluss masse gode minner.

- Jeg har nytt tiden min i Brann. Jeg var med på oppturen etter nedrykket til OBOS-ligaen, og det har vært en fin reise med mange sportslige oppturer. Det å få være med på dette sammen med alle som er glade i Brann har betydd mye for meg, forteller han.

Han har spilt toppfotball både i Tromsø og Oslo. Bergen er uansett «nokke for seg sjøl», som bergenserne pleier å si om seg selv.

- Når det går bra med Brann, så merker man at hele Bergen er med oss. Brann betyr så mye for Bergen, og det gjør at man har veldig lyst å lykkes her. Det krever spillere som virkelige vil vinne, og i min periode har vi hatt mange av de rette typene her, forklarer han.

Tror på Branns fremtid

Selv om Ruben Kristiansen takker for seg etter årets siste kamp på lørdag, så ønsker han Brann og supporterne alt godt de neste sesongene. Han tror fremtiden er lys:

- Da jeg kom hit håpet jeg at vi skulle kjempe i toppen. Det klarte vi. Det mangler ett steg til før klubben er helt øverst, men Brann er godt rigget nå, og jeg føler meg trygg på at klubben vil oppnå gode resultater de neste årene, avslutter han.

Se årets siste stadionkamp - Brann mot Odd - lørdag klokken 18.00.

Kjøp billetter

Annonse fra Eliteserien: