Markus Pettersen Norg U20

Nå er målet VM-tur med Norge

Etter debuten på det norske U20-landslaget har Markus O. Pettersen fått ambisjoner om VM-spill til våren.

Annonse:

Norge er kvalifisert for U20-VM neste år, og den siste uken har mange av de VM-aktuelle spillerne vært samlet på La Manga. Oppholdet ble avsluttet med kamp mot fotballstormakten Frankrike med Brann-keeper Markus O. Pettersen i det norske målet.

Frankrike vant 1-0, men for Pettersen var det likevel en god opplevelse.

- Det gikk bra. Jeg hadde en god redning da kanten deres kom alene igjennom. Scoringen var også alene med keeper, og den var ikke lett å stanse, oppsummerer Pettersen.

Frankrike er også VM-klare og hadde spillere fra storklubber som Fiorentina, Monaco og PSG i troppen mot Norge. For Pettersen ble det god læring.

- Trenerne var fornøyd med meg, og det er bra å høre. Jeg kommer nok til å være med i diskusjonen senere også, tror Brann-keeperen.

Vært en god sesong

I tillegg til spillerne som var med U20-troppen på denne samlingen er det VM-aktuelle spillere både i U21- og G19-troppene til Norge. På keeperplassen vil det sannsynligvis være fire-fem gode kandidater å velge blant når landslagsledelsen skal ta ut troppen til VM neste vår.

Lagets trener bekrefter konkurransen:

- Samlingen har vist at vi er i rute til VM og at det er ekstremt stor konkurranse om plassene i troppen, sier landslagtrener Pål Arne Johansen til fotball.no.

Markus Pettersen har uansett blinket seg ut U20-VM i Polen i 2019 som et naturlig mål, i tillegg til å ta nye steg som keeper.

- Det blir et mål for meg å komme med i VM-troppen, ja, påpeker han.

Etter å ha voktet Brann-målet i store deler av høstsesongen og debutert på U20-landslaget, ser Markus tilbake på året med glede. Men han ønsker å avslutte med seier mot Odd på Stadion på lørdag.

- Det ble et bra år for min del, spesielt siste halvdel. Det hadde vært topp å avslutte med stil, seier over Odd og helst sølv i Eliteserien, sier keeperen som har to år igjen av kontrakten med Brann.

Brann - Odd spilles lørdag klokken 18.00 på Stadion. Det er solgt over 11.000 billetter til oppgjøret.

Kjøp billett

Annonse fra Eliteserien: