Foto: NTB Scanpix.

Før kampen: Brann - Mjøndalen

Tabelltoppen på skuddhold! Les deg opp om alt du trenger å vite før kampen mot Mjøndalen.

Annonse:

Brann tar i mot Mjøndalen på Stadion i den 9. runden av OBOS-ligaen. Kampen spilles mandag 30. mai klokken 18.00, og billetter kjøpes her. Kampen vises på Eurosport Norge, Discovery+, TV2 Play, i tillegg sendes den også på radio i NRK P1 Hordaland.

Torsdag ble en perfekt dag for oss med hjertet i Brann. Ikke bare tok vi borteseier nummer fire av fire mulige, men Mjøndalen, Start og Stabæk avga poeng. Det betyr at vi nå ligger to poeng bak tabelltoppende Mjøndalen med en kamp mindre spilt, og fem poeng foran Start og Stabæk med like mange kamper spilt. Sandnes Ulf er to poeng bak, med en kamp mer spilt, mens Ranheim er tre poeng bak.  

Koketurneen fortsatte med uforminsket kraft i Kongsvinger, og vi viser igjen at vi topper formtabellen både på banen og tribunen. 

K P
1 Mjøndalen 9 22
2 Brann 8 20
3 Sandnes Ulf 9 18
4 Ranheim TF 9 17
 

Gjengen fra Mjøndalen har fått en god start på sesongen og var ubeseiret helt til forrige runde da en godgutt ved navn Marcus Mehnert, som vi kjenner godt, ble matchvinner for Ranheim. På bortebane har de bare spilt tre kamper i år, men av dem har de vunnet to og spilt en uavgjort. 

 

Mjøndalen har vært et lite brunt spøkelse for oss i nyere tid. Humøret har ofte gått rett i do etter kamper mot dem, og spesielt vondt var det i 2014 da vi tapte i Tippeliga-kvalifiseringen. Totalt har vi bare vunnet syv av 32 kamper mot dem siden første obligatoriske møte i 1972, og spilt elleve kamper på rad mot dem uten seier. En trøst er at seks av seirene har kommet på Stadion. Mandag er en passende anledning til å kvitte oss med den ørlille forbannelsen, og med seier kan vi legge oss glade og fornøyde på toppen av tabellen.  

Seneste fem møter på Stadion:

  • 2021: Mjøndalen - Brann 1-1 Taylor
  • 2021: Brann - Mjøndalen 1-1 Bamba
  • 2020: Mjøndalen - Brann 2-0 
  • 2020: Brann - Mjøndalen 0-1
  • 2019: Mjøndalen - Brann 2–1 Barmen

Skader og suspensjoner

Brann har så godt som en skadefri tropp, og ingen spillere er i fare for å pådra seg karantene etter for mange gule kort med det første. 

Neste kamp er en tur til Trøndelag for å møte Stjørdals-Blink. Kampen spilles søndag 19. juni klokken 15.

Kilder: altomfotball.no, tv2.no, nifs.no
Annonse fra Eliteserien: