Før kampen: Brann - Lillestrøm

Endelig kamp igjen på Stadion! Les deg opp før oppgjøret mot Lillestrøm.

Annonse:

Brann får besøk av Lillestrøm i den 25. serierunden i Eliteserien. Kampen starter klokken 20.00 søndag 7. oktober og vises på Eurosport Norge, Eurosport Player og Eurosport Pluss.

I fjor slo Brann kanarifuglene både på hjemme- og bortebane. På Stadion sørget mål av Deyver Vega og Jonas Grønner for at Brann tok en komfortabel 2-0-seier.

Brann har allerede møtt Lillestrøm to ganger i år, begge ganger på Åråsen med litt over en ukes mellomrom. I seriekampen endte det med ett poeng etter en sen og fantastisk utligning til 1-1 av Ludcinio Marengo.

I cupkampen fikk Brann rett og slett bank med et 1-4-tap. 

Lillestrøm mot Brann er et av de tradisjonsrike oppgjørene i norsk fotball, og siden 1955 har lagene møttes 40 ganger på Stadion. Av disse har Brann vunnet 17, Lillestrøm vunnet 16 og syv har endt med poengdeling. 

De siste årene har det vært litt hummer og kanari(fugl) på Stadion. I løpet av de fem siste oppgjørene her har Brann vunnet to, én har endt uavgjort og Lillestrøm har vunnet to. 

Siste fem kamper på Stadion: 

2017: Brann - Lillestrøm 2-0 Deyver, Vega
2016: Brann - Lillestrøm 1-2 Karadas
2014: Brann - Lillestrøm 2-0 Orlov X2
2013: Brann - Lillestrøm 1-1 Askar
2012: Brann - Lillestrøm 2-3 Huseklepp X2

Topp mot bunn

Brann har vært fenomenale på Stadion i år og har bare tapt mot Molde på eget gress. Etter et skuffende 1-1-resultat mot Sandefjord i forrige hjemmekamp og 1-2-tapet mot Tromsø på mandag er bordet duket for en saftig revansje mot Lillestrøm og guttene er klare for å kjempe om tre viktige poeng.

Før denne runde ligger Brann fire poeng bak Rosenborg på 1. plass og fem poeng foran Molde på 3. plass.

K P
2 Molde 6 13
3 Brann 6 11
4 Strømsgodset 5 10
5 Rosenborg 5 9

Lillestrøm kommer fra en ekstremt viktig seier og snuoperasjon hjemme mot Stabæk. De ligger nå rett over streken og må kjempe med nebb og klør for å overleve i Eliteserien. Borteformen deres har ikke vært noe å skryte av. Kanarifuglene står med to seirer, én uavgjort og ni tap til nå i årets sesong. 

Kampens dommer er Ola Hobber Nilsen fra Nordstrand IF. Han har dømt 18 kamper i årets serie der 13 har endt med hjemmeseier, to uavgjort og tre med borteseier. Han har også delt ut fem straffespark til hjemmelagene i kampene han har dømt.

Skader og suspensjoner

Hos Brann er Samuel Sahin-Radlinger ute med en kneskade som vil holde ham borte fra laget i minst én runde til. Ruben Kristiansen er nyoperert for lyskeskaden som har plaget ham en del denne sesongen mens Ludcinio Marengo har operert kneet.

Amer Ordagic har trent bra denne uken og er på vei tilbake fra skade.

Peter Orry Larsen, Kristoffer Barmen, Fredrik Haugen og Steffen Lie Skålevik har alle tre gule kort, og er dermed ett kort unna suspensjon. 

Hos Lillestrøm kjemper Erling Knudtzon og Aleksander Melgalvis med å bli spilleklare til søndagens kamp.   

Neste hjemmekamp er søndag 28. oktober klokken 20.00 mot Rosenborg. Bli med og heie guttene frem til seier!

Kjøp billetter

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com

Annonse fra Eliteserien: