Før kamp: Brann - Kristiansund

Kampdag igjen! Les deg opp før søndagens oppgjør på Stadion.

Brann tar imot Kristiansund til den 4. serierunden i Eliteserien. Kampen har avspark klokken 18.00 søndag 8. april og vises på Eurosport Norge.

Vi får nok se en hevnlysten Brann-gjeng mot Kristiansund på søndag. Fjorårets oppgjør på Stadion var Branns største tap i 2017-sesongen og endte 0-4. Det var ett av tre på Stadion i fjor. De to andre var mot serievinner Rosenborg og bronsemedaljør Sarpsborg 08.

Dette gir nok guttene ekstra motivasjon til å vise romsdalingene hvor skapet skal stå. 

Kristiansund Ballklubb er en sammenslåing mellom gamle Kristiansund FK og Clausenengen FK, og Brann har derfor ikke spilt så mange kamper mot den nye klubben.Det har kun vært spilt fire oppgjør mot Kristiansund tidligere, to oppgjør i OBOS-ligaen i 2015, der Brann vant begge oppgjørene, og to oppgjør i Eliteserien i 2017, hvor Kristiansund vant begge:

  • 2017: Brann - Kristiansund 0-4
  • 2017: Kristiansund - Brann 1-0
  • 2015: Kristiansund - Brann 0-1 Barmen
  • 2015: Brann - Kristiansund 2-1 K.Larsen x2 

Hos Kristiansund finner vi også tidligere Brann-spiller Henrik Gjesdal. Forsvarspilleren fikk 21 kamper og scoret ett mål for Brann i 2013-sesongen, men har slitt med langvarige skader og ikke vært på banen for Kristiansund i årets to første eliteseriekamper.

Positiv start på sesongen

Selv om det er godt med snø på de syv fjell og sesongen fremdeles er ung, har Brann prestert godt i årets to første seriekamper. Etter en fin hjemmeseier mot Bodø/Glimt fikk laget med seg et fortjent poeng borte mot hjemmesterke Strømsgodset.

Med litt mer marginer på Branns side kunne laget fått med seg alle poengene hem til Bergen. Seier søndag vil uansett gjøre at laget ligger høyt på tabellen.

Rosenborg har fått en grusom start med bare ett poeng på tre kamper, men sett bort i fra trønderne er det som forventet i toppen med Molde og Sarpsborg 08 best så langt.

Brann har trent med skadefri tropp flere ganger den siste uken, slik at trener Lars Arne Nilsen trolig kan velge blant sine beste menn når han tar ut laget til søndagens kamp. Eneste usikre har vært Samuel Sahin-Radlinger, som sto over midt i uken, og Ruben Kristiansen som mistet fredagstreningen.

For Kristiansund er Benjamin Stokke tilbake etter skade. Han var lagets toppscorer i fjor med ti mål i Eliteserien akkompagnert med seks målgivende. Forsvarspiller Nikita Baranov blir sannsynligvis ikke kampklar til søndag.

Rundens Fantasy-spillere

Etter å ha blitt byttet ut til pause på grunn av sykdomstrøbbel i seriestarten, fikk dem med Kristoffer Barmen på laget betalt godt mot Godset der han leverte sesongens første fulltreffer. Han har også blitt matchvinner mot Kristiansund tilbake i 2015 og er sannsynligvis den man aller helst bør ha på laget av Brann-spillerne på søndag. 

Azar Karadas viste igjen at han alltid er en trussel når han kommer innpå og fikset en målgivende på Marienlyst. Du skal likevel ha store baller for å ta ham med på Fantasy-laget ditt med tanke på spilletid til nå i sesongen.

Godset Brann 2018  Kristoffer Barmen
Kristoffer Barmen kan bli en viktig mann å ha med på Fantasy-laget i tiden fremover.

Selv med 0-4-tap i tilsvarende oppgjør i fjor bør det kunne gi god uttelling med Brann-forsvarere denne runden. Det har sett veldig solid ut der bak, og du sitter trygt med alle defensive Brann-spillere av dem som får spilletid. 

Vi håper som alltid det blir dårlig med poeng på Fantasy for motstanderlaget, men må du absolutt ha med én på laget er det midtbanespillerne Stian Semb Aasmundsen med 17 poeng og Torgil Gjertsen med 16 poeng som er aktuelle. Gjertsen puttet sågar to baller i kassen på Stadion i fjor, men lynet slår neppe ned to ganger på samme sted.

Se Brann - Kristiansund i den 4. serierunden i Eliteserien. Kampen har avspark klokken 18.00 søndag 8. april og vises på Eurosport Norge

Fotball er best på Stadion, så bli med og støtt laget frem til seier.

Kjøp billetter her

Kilder: altomfotball.no, tv2.no, nifs.no, fantasy.eliteserien.no
Annonse fra Eliteserien: