Før kampen: Brann - Bodø/Glimt

La Nystemten runge! Les deg opp på det du trenger å vite før kampen mot serielederne Bodø/Glimt på søndag.

Annonse:

Brann tar i mot den suverene serielederen Bodø/Glimt i Eliteseriens 18. runde. Kampen spilles søndag 20. september klokken 18.00 og vises på TVNorge og Dplay. 

Det har vært bedre søndager enn den vi hadde i Oslo forrige helg. Vi trenger ikke gå så veldig inn i detaljene, men vondt var det. Godt å komme hjem igjen til trygge Bergen og lade godt opp til møtet med sensasjonslaget fra nord. Bodø/Glimt var gode i fjor, men det de holder på med i år er helt sykt. På 17 kamper har de tatt 47 av 51 poeng og skal møte AC Milan i Europa League-kvalifisering. Ingen enkel oppgave for guttene våre, men helsikken så deilig det hadde vært om vi var de første til å tukte bodøværingene. Kåre & co er revansjelystne etter forrige søndag, og vi folder hendene og krysser fingrer og tær for en god Brann-kamp. 

Brann har møtt Bodø/Glimt 46 ganger i obligatoriske oppgjør siden 1977, og det har det har vært enormt mange tette og jevne kamper. Glimt har vunnet 20, Brann har vunnet 18 og åtte har endt uavgjort. På Stadion har vi vunnet elleve av 22 og har ikke tapt mot Bodø/Glimt siden 2014. I fjor delte vi poengene etter at Daouda Bamba utlignet en tidlig 0-1-scoring av Ulrik Saltnes.

Siste fem oppgjør mot Bodø/Glimt: 

  • 2020: Bodø/Glimt - Brann 5-0  
  • 2019: Brann - Bodø/Glimt 1-1 Bamba
  • 2019: Bodø/Glimt - Brann 1-2 Bamba, Acosta
  • 2018: Bodø/Glimt - Brann 2-2 Heltne Nilsen, Orry Larsen 
  • 2018: Brann - Bodø/Glimt 2-0 Wormgoor, Lie Skålevik

Glimt ledes av bergensern Kjetil Knutsen. Han er tidligere trener og toppspillerutvikler i Brann.

Skader og suspensjoner 

Skadelisten til Brann er lang som et vondt år. Markus Olsen Pettersen, Fredrik Haugen, Amer Ordagic, Taijo Teniste, Gilbert Koomson, Marcus Mehnert og Gilli Rólantsson er trolig ute. 

Hos Bodø/Glimt har bortimot en skadefri tropp.  

Neste kamp er borte mot Kristiansund og spilles søndag 27. september klokken 18.00. 

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com
Annonse fra Eliteserien: