Ole Didrik Blomberg drakt 2020

Nå er 20-åringen klar for Brann

20-åringen Ole Didrik Blomberg har signert en avtale med Brann som strekker seg ut 2023-sesongen. Brann og Åsane ble enige om en overgang tirsdag ettermiddag.

Annonse:

– Jeg er født og oppvokst i Bergen. Derfor er det utrolig stort å signere for Brann. Det er noe alle unge fotballspillere i Bergen drømmer om, sier Blomberg.

20-åringen har imponert på Åsane sin høyreback, først i andredivisjon i fjor og denne sesongen i OBOS-ligaen. Åsane har hatt en strålende sesongstart og ligger på femteplass etter halvspilt sesong.

Brann har lenge vært interessert i unggutten, og sportssjef Rune Soltvedt er strålende fornøyd med at overgangen endelig kom i havn.

– Ole Didrik var med oss og trente noen økter på slutten av fjoråret og vi har vært interessert i han siden før det. Denne avtalen har vi jobbet lenge med å få i orden. Vi er veldig fornøyde med at vi har sikret oss enda en ung og lovende lokal spiller, som skal få fortsette sin gode utvikling hos oss i Brann, sier Soltvedt.

Rune Soltvedt og Ole Didrik Blomberg signering
Ole Didrik Blomberg signerte en avtale med Brann sent tirsdag kveld .

Soltvedt ønsker også å takke både moderklubben Gneist og ikke minst Åsane for utviklingen Blomberg har hatt, og sistnevnte for det gode samarbeidet rundt overgangen.  

Trener i dag

Blomberg og Brann ble enige om de personlige betingelsene og 20-åringen gjennomgikk den medisinske testen på Stadion tirsdag kveld. I dag var alle papirene i orden, og det betyr at høyrebacken vil ha sin første trening med Brann i formiddag.

– Utover høsten er målet å bli kjent med spillergruppen og spillestilen, og kjempe seg til en plass på laget. Jeg vil se hvor langt fotballen kan ta meg, og derfor var det et naturlig steg å komme til Brann nå, sier 20-åringen.

Han beskriver seg selv som en rask og kvikk spiller med god innleggsfot.

Fotballkarrieren til Blomberg startet i Gneist og som 13-åring ble han en del av akademiet i Brann. Der var han i 2,5 år, før turen gikk tilbake til Gneist. Hos Gneist spilte han på de aldersbestemte lagene i to år, før han ble en del av A-laget i fjerdedivisjon. Etter det gikk turen til Åsane før 2019-sesongen.

Tirsdag signerte 19-åringen Vegard Skeie fra Os en avtale med Brann, også den ut 2023.

Annonse fra Eliteserien: