Yttergård Jenssen: - Dette trengte vi

Etter nedtur i Europa League smakte det ekstra godt med seier mot Stabæk for midtbanespilleren og resten av lagkameratene.

Annonse:

Brann vant 2-1 mot Stabæk der Yttergård Jenssen ble kampens første målscorer. Nå står midtbanespilleren med to mål for sesongen så langt, og forhåpentligvis blir det enda flere.

- Petter får sendt ballen inn i feltet, og da gjelder det bare å reagere kjapt og komme først på den. Jeg setter den med utsiden av venstrefoten og da blir det veldig vanskelig for keeperen, svarer Tromsøværingen fornøyd.

Etter at Veton Berisha la på til 2-0 etter 67 minutter spilt, så det ut som Brann hadde taket på kampen, men det var før en gammel kjenning skapte spenning i kampen igjen.

- Vi har god kontroll på 2-0 og gjør mye bra frem til 2-1. Så får altså Daniel Braaten den scoringen som skaper trøbbel for oss. Da begynner de å gamble og sender folk fremover som skaper situasjoner. Når vi da ikke klarer å være dødelige på kontringer, så blir det skummelt, oppsummerer Yttergård Jenssen.

Heldigvis kom ikke Stabæk tilbake og seieren ble igjen i Bergen. Ruben skryter av innsatsen til lagkameratene etter kampen.

- Innsatsen er alltid på plass, men i dag synes jeg vi er tøffe. Selv om vi gjør noen feil i dag også, så er vi ikke redd for å prøve. Vi prøver å teste grensene og da kommer forhåpentligvis relasjonene våres til å bli enda bedre og som kan resultere i færre feil.

- Vi prøver oss fremover, og vi er masse inne 16-meteren til Stabæk, men så mangler det litt på den siste presisjonen. Vi skal bli giftigere på den biten til høsten, lover midtbanespilleren.

Etter å ha røket ut mot Shamrock Rovers i kvalifiseringen til Europa League, var det enda mer motgang som ventet på hjemturen. Flyet gikk ikke til planlagt tidspunkt og laget fikk lite med restitusjon og langt i fra optimale forberedelser før kampen mot Stabæk på Stadion.

- Vi fikk jo flere timer ekstra på flyplassen i Dublin grunnet fly-trøbbel, og kom ikke hjem før natt til lørdag. Etter å ha gledet oss til Europa League-spill, så var det blytungt å ryke ut der. Så attpåtil ventingen ble det samling i bånn og prøve å hente ut så mye energi som mulig inn mot denne kampen.

I følge 31-åringen kommer spillepausen på et godt tidspunkt, der laget kan få litt på avstand fra den dårlige perioden og ta med seg selvtilliten fra seieren mot Stabæk inn i høstsesongen.

- Vi skal ha noen dager fri nå og hente nye krefter til høsten. Også skal vi tenke litt taktisk fremover og øve på relasjoner og bli enda modigere når vi er tilbake på treningsfeltet, avslutter Yttergård Jenssen til Brann.no.

Eliteserien tar altså en pause frem til 4. August, da reiser Brann til Trondheim for å møte Ranheim. Neste hjemmekamp er først 25. august mot Tromsø. 

Annonse fra Eliteserien: