Viktig og etterlengtet seier mot Stabæk

Den siste tiden har vært tung for Brann-supporterne, men i kveld ble det endelig en opptur.

Årets hjemmekamp mot Stabæk ble en kamp med mye ball, gode kombinasjoner og etterlengtede mål. Dessverre røk nullen når tidligere Brann-spiller Daniel Braaten scoret, men mål fra Ruben Yttergård Jenssen og Veton Berisha sikret tre poeng.

Allerede etter 5 minutter blir Stabæks Franck Boli spilt gjennom og havner alene med Opdal, men dommeren blåser av for hårfin offside. Et par minutter senere slår Veton Berisha inn i et trangt Stabæk-felt og Daouda Bamba kom nært, men fikk ikke hverken retning eller kraft på ballen og den trillet rolig ut til keeperutspark.

I kampens første 10 minutter ser vi Brann slik vi ofte har sett rødtrøyene i det siste: høyt press og mye ball, men unøyaktige, mot et lag som ligger lavt og tett i egen banehalvdel.

Etter 10 minutter får Bamba sin andre sjanse når Stabæk mister ballen på egen halvdel, men skuddet fra ca. 20 meter blir en enkel redning for Stabæks keeper Sandberg. Brann viste lovende tendenser, men Stabæk forsvarte seg bra og skapte også egne sjanser som endte i offside og klareringer.

Etter 17 minutter får tidligere Brann-spiller Daniel Braaten Stabæks første store sjanse og skyter mot mål fra en trang vinkel. Opdal var rask og returen ble klarert. Brann fortsatte å presse og skapte noen små sjanser her og der, men utgjorde sjeldent en reell målfare. Stabæk fortsatte å forsvare seg med noen angrep her og der, men heller ikke de var spesielt effektive. Gjestene fikk både ett og to innlegg som sniker seg foran mål, men heldigvis for rødtrøyene fikk ingen Stabæk-spillere en fot på ballen. Når halvtimen var passert header Boli såvidt utenfor Opdals mål etter en corner. Stabæk så mer og mer farlige ut, men Brann hadde fortsatt mest ball og gjestene hviler på dødballer og kontringer for sine sjanser.

Etter 42 spilte minutter sender Bohinen Boli gjennom og han kom alene mot Opdal, men denne gangen ble offside-flagget nede. Ballen spratt og Boli fikk noe klønete headet mot mål, men Opdal senket farten og gir Christian Eggen Rismark tid til å klarere. En god redning av Brann-veteranen, som spilte sin kamp nummer 250 i rødt i dag.

Umiddelbart etter pausen gikk Brann i angrep og de skapte noen sjanser, men ingen skudd på mål. Det blir noen spennende minutter for Brann-supporterne, som får se angrep etter angrep. Det luktet mål.

Offensiv andreomgang

Og mål ble det. Petter Strand ble byttet innpå for Kristoffer Løkberg i det 58 minutt, og etter 59 minutter løsnet det endelig. Ruben Yttergård Jenssen ga ballen et forsiktig touch på kloss hold og triller ballen inn i mål. Med målgivende fra Petter Strand. Med ny energi fortsatte Brann å jage flere mål, og i det 64 minutt får Berisha en sjanse. Fra en vanskelig vinkel og i høy fart klarer han derimot bare å skyte rett på Sandberg.

Men festen var ikke helt over, for i det 67. minutt trer Veton Berisha ballen gjennom et tett befolket felt og scorer. Ordagic får skuddmulighet, men sender ballen videre til Berisha som skytter i et trangt rom mellom flere Stabæk-spillere.

Gleden varte dessverre ikke evig og Stabæk reduserte i det 80 minutt. Franck Boli slo innlegg til tidligere Brann-spiller Daniel Braaten, som scoret gjennom en frekk tunnel på Opdal. Til Brann-supporternes glede feiret ikke Braaten målet foran sine gamle supportere. Og Stabæk kommer nærmere utligning enn Brann gjør scoring, i det 90 minutt går ballen såvidt utenfor mål etter skudd fra Hanche-Olsen. Tre minutter tilleggstid flyr forbi og kampen ender 2-1.

Brann - Stabæk 2-1 (0-0)

Eliteserien. Brann Stadion. 9.049 tilskuere. Dommer: Tom Harald Hagen, Haugar SK.

1-0: Ruben Yttergård Jenssen (59.)

2-0: Veton Berisha (67.)

2-1: Daniel Braaten (81.)

Brann (4-3-3): Håkon Opdal - Taijo Teniste, Bismar Acosta, Christian Eggen Rismark, Ruben Kristiansen - Kristoffer Løkberg (Petter Strand 58.), Ruben Yttergård Jenssen (Kristoffer Barmen 87.), Amer Ordagic - Gilbert Koomson, Daouda Bamba, Veton Berisha (Gilli Rolantsson 77.).

Stabæk (4-4-2) Marcus Sandberg - Ronald Hernandez, Vadim Demidov, Andreas Hanche-Olsen, Jeppe Moe - Hugo Vetlesen (Matthew Rusike 68.), Luc Kassi, Emil Bohinen (Madis Vihmann 84.), Ola Brynhildsen (Herman Geelmuyden 73.) - Franck Boli, Daniel Braaten.