Yppet seg mot verdensstjernene

Den 18 år gamle bergenseren Tomine Svendheim hadde null respekt for de beste spillerne i verden. 600 kokende bergensere på bortefeltet fikk se Tomine sette et historisk mål for Brann.

Eventyret er over, men gu kor herlig dette har vært.

Brann fikk virkelig kjenne på nivået i starten av kampen. Allerede etter fem minutter stod det 5-0 i cornere. Heldigvis vinner man ikke kamper med cornere i Europa. I hvert fall ikke mot Aurora Mikalsen. Keeperen var i det umulige hjørnet i starten av kampen og man kunne se at flere av Barcelona-spillerne ikke helt skjønte at hvordan de skulle overliste verdens beste keeper.

Brann stod av det sterke presset og fikk tidvis vist frem et flott kombinasjonsspill. Signe Gaupset var farlig frempå et par ganger, men det var liten tvil om at Barcelona mente alvor.

Etter 24. minutter vendte fjorårets Ballon d´Or-vinner Aitana Bonmatì på en femøring og satte ballen utagbart i lengste hjørne. Dermed stod det 1-0 til Barcelona til pause.

I andre omgang fortsatte Barcelona å presse Brann. Etter 10 minutter lekte Caroline Graham Hansen seg nedover høyresiden og spilte ballen inn i boksen. Den endte til slutt hos svenske Fridolina Rollfö som pirket inn 2-0.

Magi fra ungdommen

Brann gjorde flere bytter og inn kom blant annet Anna Aahjem. Hun parkerte forsvaret til Barcelona og satte ballen rett utenfor mål. Den tyske landslagsspilleren og unge NTG-eleven, Sara Ritter, viste null respekt og var først i duellene. Svenske Johanna Renmark kom inn og irriterte vettet av målscorer og landskvinne Rollfö.

Men det var etter 70 minutter magien skjedde. Signe Gaupset førte ballen nedover sentralt i banen, spilte gjennom lynraske Tomine Svendheim på venstrekanten og hun satte ballen iskaldt i mål. For et øyeblikk!! De kokende bergenserne på bortefeltet tok fullstendig av!

Mål i luften

Brann fortsatte å yppe seg og det lå enda et mål i luften. Dessverre var det nok en gang Graham Hansen som viste klasse på høyrekanten. Hun fintet seg nedover og la ballen in i feltet som før 2-0-scoringen. Foran mål ventet Patri Guijarro som satte inn 3-1.

Det ble også sluttresultatet, men Bergen sine nye helter kunne synge Nystemten foran et bortefelt som Europa sjeldent har sett maken til i europeisk kvinnefotball.

Tusen takk til alle med hjerte i Brann som har støttet spillerne hele veien til Barcelona!

Husk å kjøpe partoutkort, så er du med oss hele 2024-sesongen! Det gjør du her.

Barcelona–Brann 3–1 (1–0)

1–0:  Aitana Bonmatì (25.)
2–0: Fridolina Rollfö (56.)
2–1: Tomine Svendheim (70.)
3–1: Patri Guijarro (88.)

Champions League, 2. kvartfinale. Estadi Johan Cruyff.
Dommer: Ivana Martinčić, Kroatia.

Gult kort: Ingrid Stenevik, Brann. Irene Paredes, Barcelona

Brann (3–4–3): Aurora Mikalsen – Ingrid Stenevik (Sara Ritter 71.), Marthine Østenstad, Joanna Tynnilä (Johanna Renmark 71.) – Cecilie Redisch Kvamme, Justine Kielland (Anna Aahjem 64.), Karoline Haugland, Marit Bratberg Lund (Tomine Svendheim 57.) – Signe Gaupset, Larissa Crummer, Rakel Engesvik (Amalie Eikeland 45.).