Wassberg og Helland blir G16-trenere

Roy Wassberg (51) og Roger Helland (48) blir trenerduoen på Branns G16-lag.

Annonse:

– Vi er veldig fornøyd med å få med oss Roy og Roger. De vet hva som kreves av spillerne for å spille seg inn på Branns A-lag, og de har gjort et godt trenerarbeid i sine tidligere klubber. Det er et "scoop" for oss å få dem inn, sier sportslig leder i Brann, Jimmi Nagel Jacobsen. 

Wassberg blir hovedtrener, mens Helland blir assistent. Duoen er velkjent i Brann, og mellom seg har de spilt 459 kamper for Branns A-lag. De to tidligere lagkameratene tar over etter at Hassan El Fakiri ble flyttet opp i trenerteamet rundt Branns A-lag. 

Jobbet sammen før

Wassberg og Helland har jobbet sammen som trenere gjennom flere år. Først gjennom samarbeid på tvers av klubbene i FK Fyllingsdalen og Sædalen IL. De siste årene har de sammen trent 2004-kullet i FK Fyllingsdalen. 

– Vi har jobbet sammen noen år, samt at vi har spilt sammen i Brann. Vi jobber godt sammen, og vi utfyller hverandre bra. Vi gleder oss til å jobbe sammen med de unge spillerne i Brann, og begge syns det er gøy og givende å være med å utvikle spillere til å ta det neste steget. En viktig oppgave blir å forberede spillerne på det som kreves i årene som kommer, om de vil ta steget opp og bli senior-spillere i Brann, sier Wassberg og Helland til brann.no. 

Kontrakten til Wassberg gjelder ut 2023, mens Helland sin kontrakt er ut 2022. 

Wassberg er også sportslig ansvarlig i Kniksen-Akademiet, en rolle han skal kombinere med G16-jobben. Helland skal også være trener i Kniksen-Akademiet, som starter opp 21. januar. 

Annonse fra Eliteserien: