Tveita har signert

28-åringen Jon-Helge Tveita har signert en 3-års kontrakt med Brann. Han kommer som Bosman-spiller etter at kontrakten med Sarpsborg 08 gikk ut etter forrige sesong.

Annonse:

– Det er utrolig gøy at dette gikk i orden. Jeg har trent for meg selv den siste måneden, og gleder meg til å komme inn i en garderobekultur igjen, sier Jon-Helge Tveita til brann.no.

Signeringen skjedde mandag formiddag på Stadion og Tveita blir Brann-spiller ut 2022-sesongen.  

Tveita er høyreback og har de fire siste sesongene spilt for Sarpsborg 08. Der fikk han med seg 88 kamper i norske turneringer, i tillegg til 12 kamper i Europa League. Før overgangen til Sarpsborg 08 spilte han i Viking og Bryne. 

– Jeg er en offensiv back som liker å ta med meg ballen fremover. Jeg jobber også knallhardt for laget og dekker store rom, sier Tveita, som også kan spille kant, indreløper og midtstopper. 

Forrige sesong ble det bare ni kamper i serien for Tveita, som har vært ute i lengre tid med en akilles-relatert skade. Han har vært gjennom to operasjoner, etter at han fikk infeksjon i operasjonssåret. 

– Men nå er jeg på bedringens vei og har trent godt den siste tiden, sier han til Brann.no. 

For mens hans nye lagkamerater var på treningsleir på Gran Canaria i forrige uke, var Tveita på Stadion for å gjennomgå omfattende tester og undersøkelser av skaden hans. 

– Vi har alltid grundige fysiske og medisinske tester før vi signerer spillere, for å sjekke at alt er i orden. Jon-Helge har er en skade som det medisinske-apparatet har store forhåpninger om at han skal bli helt frisk fra. Vi er veldig fornøyd med å fått signert en så god spiller som Bosman, og han vil styrke et allerede sterkt lag, sier sportssjef i Brann, Rune Soltvedt. 

Annonse fra Eliteserien: