To MOT-skolebesøk på to dager

Branns kvinner og herrer var i forrige uke på to skolebesøk sammen med MOT, og turen gikk til Loddefjord og Askøy.

Annonse:
  • Toppbilde fra venstre: Marthine Østenstad, Therese Sessy Åsland, Daniel Hatland fra MOT, Aune Heggebø, Niklas Castro og lærer Sigurd Førde Aaland.

Brann er mangeårig MOT-klubb og stolte ambassadører. Det innebærer blant annet at klubben spiller med MOT-logoen på draktene, og at man flere ganger i året reiser på skolebesøk. 

Forrige uke ble det gjort to skolebesøk, og for første gang var det med både herre- og kvinnespillere på besøkene. 

På Kleppestø ungdomsskole fikk nær 200 elever foredrag fra Daniel Hatland i MOT, samt Brann-spillerne Therese Sessy Åsland, Marthine Østenstad, Niklas Castro og Aune Heggebø. 

Gjennom 45 minutter snakket de om MOTs verdier, viktigheten av fellesskap og samhold, hvordan takle med- og motgang og de fortalte personlige historier rundt de samme temaene. Etterpå fikk elevene selfies og autografer fra spillerne. 

– Det var veldig gøy, og det var fint å få være med å videreformidle MOT sine verdier. Dette er viktige verdier for oss også, sier Heggebø. 

For Therese Sessy Åsland var skolebesøket på Askøy hennes første noensinne. 

– Kjempekjekt. Jeg håper elevene fikk noe igjen for det, og at de tar med seg de tingene vi fortalte videre. Alt er ikke lett i livet, og man må takle motgang. Jeg har alltid hatt lyst til å være med på skolebesøk med MOT, og gleder meg til neste gang, sier Sessy Åsland. 

På MOT-skolene er det også elever som har rollen som ung MOTivator. På Kleppestø ungdomsskole har 9.-klassingen Tamara nettopp fått denne rollen. 

– Jeg syns opplegget med Brann-spillerne var veldig bra og koselig. Som Ung MOTivator er en av mine oppgaver å bry meg ekstra om at alle skal ha det bra, sier hun. 

MOT sine verdier er:

  • MOT til å bry seg
  • MOT til å leve
  • MOT til å si nei

MOT gjør en utrolig viktig innsats for barn og unge, og Brann ønsker å støtte der de kan. Blant annet er klubben med på skolebesøk, lager små videoinnslag, og inviterer unge og voksne til Stadion. På Branns hjemmekamper inviteres ungdommer til å komme i MOT-hjørnet, som er i svingen mellom Fyrdenbø- og Fjordkraft-tribunen. Les mer om det her.

Onsdag var Brann på besøk på Sandgotna skole i Loddefjord:

MOT.JPEG
Fra venstre: Daniel Hatland fra MOT, sammen med Sivert Heltne Nilsen, Kasper Skaanes, Nora Eide Lie og Rikke Nygard under MOT-besøket i Loddefjord.
 
Annonse fra Eliteserien: