Tar over Brann 2 ut sesongen

Adolfo Rodriguez Duarte blir hovedtrener for Brann 2 og skal lede laget i de siste ni kampene av årets sesong i 2. divisjon, sammen med resten av støtteapparatet rundt laget.

Annonse:
  • Toppbilde fra venstre: Brede Skahjem Tokvam, Didrik Sundsbø, Adolfo Rodriguez Duarte, Guilherme Faria og Bartosz Deręgowski.

– Selv om jeg blir hovedtrener på papiret, skal vi lede laget sammen som et team, sier Duarte til brann.no. 

Spanjolen har vært i Brann siden sommeren 2022, og har hatt ansvar for Brann-Akademiets yngste lag (G15). Han har UEFO Pro-lisens, som er den høyeste trenerutdanningen og har over 25 års erfaring fra fotballen som trener på både senior- og juniornivå. Brann 2 trengte ny hovedtrener etter at Azar Karadas gikk til Stabæk for å bli en del av trenerteamet til deres A-lag.

– Adolfo er den mest rutinerte treneren vi har i vårt akademi, både med sin erfaring og trenerutdanning. Med ni kamper igjen i 2. divisjon valgte vi å gå for en intern løsning, slik at det blir minst mulig endring til den prestasjonsgruppen som er der. Dette er løsningen som best mulig erstatter den treningskulturen som Azar Karadas har bygget opp i sin tid. Adolfo har også gjort dette før, så nå blir det en løsning ut sesongen. Da skal vi evaluere og se hva vi gjør inn mot neste sesong. Vi vil bruke den tiden det tar og er veldig glad for at Adolfo stiller opp og gjør denne jobben for klubben, sier faglig leder i Brann-Akademiet, Aksel Bergo. 

Brann 2 ligger like over nedrykksstreken i 2. divisjon med ni kamper igjen å spille. Neste uke, som starter med hjemmekampen mot Ullern mandag 18. september på Varden Amfi klokken 16.30. 

Annonse fra Eliteserien: