Ta vare på hverandre

Flere av Brann-spillerne deler hvordan de forholder seg til den nye hverdagen, og deler sine tanker og tips til hva man kan gjøre.

Annonse:

Tidligere denne uken ble det klart at det ikke blir noen fellestreninger for spillerne, og de ble oppfordret på lik linje som resten til å holde seg mest mulig innenfor husets fire vegger. Det er mange som er i samme situasjon om det er i karantene eller hjemmekontor, og for noen kan dagene fort bli litt lange.

Derfor har vi fått noen av spillerne til å dele sine tips og råd til hva man kan gjøre denne tiden her.

Fredrik Haugen er en av spillerne som oppfordrer folk til å vise omsorg og ta ekstra godt vare på hverandre i tiden fremover. 

 – Det er utrolig viktig å følge de rådene som regjeringen og helsemyndighetene gir. Om alle gjør sin del, kan man bidra til å hindre smitte og potensielt redde liv til de som er i risikogruppene. I det store perspektivet er dette en liten pris å betale. Det viktigste er at vi tar vare på hverandre. 

Midtbanespilleren tror det er en fordel å vedlikeholde rutiner som man ellers ville hatt.

– Min nye hverdag er nok ganske lik de fleste andre sin, og jeg tror det er viktig å huske på at vi er mange i samme båt. Jeg prøver å holde en god døgnrytme og følge de vanlige rutinene som jeg vanligvis ellers ville hatt.

–  Vi har egne treningsopplegg for å holde oss i form i denne perioden. Blant annet trener jeg  bevegelighet og kjernemuskulatur hjemme i leiligheten.

Aldri for sent å bli mer handy

– Jeg ser mye på serier og filmer, går noen turer på fjellet, og har faktisk begynt å male noen vegger hjemme i stuen. Det er aldri for sent å bli handyman, avslutter Haugen til Brann.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

BB2R2676-1
Foto: Tove Lise Mossestad.

En annen som prøver å utnytte tiden smart er Marcus Mehnert. 

– Jeg vil først og fremst rette en stor takk til landets helsepersonell - dere er våre hverdagshelter. Jeg håper alle gjør som de blir oppfordret til og tar hensyn slik at vi alle kan gå tilbake til en normal hverdag og tilbake til å gjøre det vi elsker. 

Anbefaler Heksejakt og Papirhuset

– Nå om dagene ser jeg mye film, og for de som ikke har sett Papirhuset og Heksejakt er det absolutt noe å anbefale. Ellers går det en del i musikk og jeg har nettopp fått to spillelister fra Gilli som går på repeate.

– Personlig liker jeg meg veldig godt på kjøkkenet, hvor jeg kan prøve ut nye ting og eksperimentere litt. Så nå kan jeg bruke mer tid der enn det jeg kan i en ellers hektisk hverdag

– Til slutt tenker jeg dette er en mulighet til å gjøre ting vi vanligvis ikke har tid til. De som utnytter tiden best, vil komme sterkere ut av motgangen vi nå opplever. 

Spill FIFA online med venner

Daouda Bamba tenker ekstra på alle som nå føler på ensomheten og usikkerheten i denne tiden her.

– Det er tungt å være alene, og jeg håper alle er flinke til å snakke med de som kanskje trenger det litt ekstra akkurat nå. Det er også viktig å vise forståelse for at folk takler dette på forskjellig måte.

Han er en av de som har brukt dagene på å spille FIFA online med venner for å holde seg sosial, og legger til: 

–  Jeg har også sett mye på serien Vikings de siste dagene. Det er en fantastisk serie alle bør se. 

(Artikkelen fortsetter etter bildet.)

BB2R2176-1
Foto: Tove Lise Mossestad. 

Ruben Kristiansen bruker tiden sammen med familien sin

– I forhold til en vanligvis hektisk hverdag har jeg nå mye mer tid sammen med datteren min, det setter jeg pris på, sier Kristiansen.

Hvis jeg skal anbefale en serie til noen av supporterne må det bli Peaky Blinders. Ellers leser jeg boken "12 regler for livet" akkurat nå. Podcaster er også til anbefale nå når man kanskje har litt tid til overs. 

På spørsmål om hvordan han trener hjemmefra, anbefaler Kristiansen å sjekke ut Yoga. 

– Namasté!

Vi må stå sammen

Gilli Rolantsson sier det er viktig at man støtter hverandre nå:

– Det viktigste akkurat nå er at vi lytter til det myndighetene sier, fordi våres handlinger kan få konsekvenser for andre som er sårbare. Vi må tenke på de som er gamle, svake og syke. Det er nå vi skal stå sammen og tenke på hverandre.

– Jeg søker ofte etter cardio-workout og HIIT workout på YouTube for å finne øvelser jeg kan gjøre hjemme. 

– Jeg anbefaler å ha seriemaraton og se Game Of Thrones, Ringenes Herre eller Hobbiten for de som trenger litt ekstra tidsfordriv i disse dager, avslutter Rolantsson.

Annonse fra Eliteserien: