Styrker trenerteamet

Tom Mangersnes (42) blir en del av Brann sitt trenerteam fra kommende sesong. Han skal styrke arbeidet med analyse.

Annonse:

– Tom er en av de aller beste i norsk fotball på analyse og derfor henter vi han. I tillegg til den teoretiske analysedelen er han også høyt utdannet i den praktiske trenerdelen med UEFA Prolisens, sier sportssjef i Brann, Rune Soltvedt.

Mangersnes er lokal og er nå ansatt i NFF Hordaland der han har ansvar for trenerutdanning og utvikling. Han har tidligere jobbet for blant annet Løv-Ham, Åsane, Sogndal og aldersbestemte landslag, samt som analyseansvarlig for TV 2 sin Premier League-sendinger.

Det siste året har han i tillegg hatt et ekstra engasjement som assistent på G17-landslaget og bistått Rosenborg med å analysere deres motstandere i Champions League-kvalifiseringen.

Filmer treninger

I evalueringen etter årets sesong var grundigere analyser et av punktene som ble løftet frem.

– Analyse blir viktigere og viktigere i moderne fotball. Til nå har assistenttrener Robert Hauge hatt ansvaret for analyse alene, i tillegg til gjennomføring av treninger på feltet. Det er veldig krevende for en person og nå skal Tom inn å bidra i teamet der, sier Soltvedt.

Mangersnes skal jobbe for Brann, kombinert med sin rolle i kretsen. Et av grepene som blir tatt når sesongoppkjøringen starter i januar er at det blir montert kamera i Vestlandshallen.

– På den måte kan alt fra treningshverdagen bli analysert og det skal hjelpe oss å lykkes, både i 2020 og i fremtiden, sier Soltvedt, som legger til at han er veldig fornøyd med at Brann og NFF Hordaland kom til en løsning som gjør at Mangersnes kan kombinere jobben sin i kretsen og Brann.

Tilbake i Brann

Mangersnes har faktisk vært engasjert av Brann tidligere. Det var tilbake i 2007 og han hadde ansvaret for å analysere Brann sine motstandere i UEFA-cupen.

– Jeg har jobbet med analyse i mange år og det å få muligheten til å gjøre det her hjemme blir kjekt. Det ser jeg frem til. I fotballen er detaljer viktig og analyse er et slikt punkt som gir hovedtreneren flere verktøy til å få det beste ut av laget, sier Mangersnes.

Også Brann-trener Lars Arne Nilsen ser frem til å få Mangersnes med på laget.

– Vi er veldig glad for å få han med. Han vil styrke oss når det kommer til analyse, der har han lang erfaring og er veldig oppdatert, sier Nilsen.

Annonse fra Eliteserien: