Ingen mandagskamper i Eliteserien 2020

Til glede for arrangørklubber og supportere er mandagskampen flyttet til lørdager i Eliteserien 2020.

Annonse:

Når Eliteserien sparkes i gang vil den bli spilt på lørdager og søndager med henholdsvis to og seks kamper på disse to dagene. Avspark blir lørdag 4. april med kamp klokken 16.00 og 18.00. På søndager blir det seks kamper hvor fem kamper spilles klokken 18.00 og en hovedkamp klokken 20.00.

- Vi er veldig glad for at mandagskampene utgår og at norsk fotball skal spilles i helgene neste sesong. Dette grepet tror vi kan være med å bidra til økt interesse og at flere går på kamp, sier daglig leder Vibeke Johannesen til Brann.no.

I mai, juni, juli, august og september blir det lørdagskamper klokken 18.00 og 20.00. Cupfinalen som i år ble spilt 8. desember flyttes frem til siste helg i oktober i 2020. Rundene i Eliteserien vil også spilles under EM neste år, men på dager det ikke spilles EM-kamper.


- Et steg i riktig retning
 

Ifølge tall fra publikumsundersøkelsen som ble gjort i november 2019 er det været, billettprisen, hvorvidt de har noen å gå sammen med og kamptidspunktet som er de fire viktigste faktorene som avgjør om publikum møter opp på Stadion.

Supporterleder i Brann Bataljonen Bergen, Roger Lillebø Hansen, er glad for at Norsk Toppfotball (NTF) lytter til publikum og gjør endringer.

- Dette er veldig positive nyheter, og et signal om at man tar på alvor og prøver å gjøre noe med tilskuertallet og den dårlige trenden vi har sett i norsk fotball. Supporterklubbene og Norsk Supporterallianse (NSA) har jobbet i flere år med å få færre og mer oversiktlige kamptidspunkt. Vi er ikke der helt enda, men dagens nyhet er definitivt et steg i riktig retning, sier Lillebø-Hansen.

I tillegg bytter Discovery Norge MAX ut med TVNorge som kanal for lørdagskampene. Dermed er det Eurosport Norge, TVNorge og Dplay som blir hjem for norsk toppfotball på TV det neste året.

Spilleplanen for 2020-sesongen kommer torsdag 19. desember. Husk fristen for fast plass til best pris på partoutkort som går ut 31.12.2019.

Annonse fra Eliteserien: