Storseier og tre deilige poeng i Trondheim

Scoringer av Daouda Bamba, Vito Wormgoor og Gilbert Kooomson sørget for storseier og tre velfortjente poeng til Brann.

Det skulle bli en svært fornøyelig søndagkveld for alle med hjerte i Brann. Allerede i åpningsminuttet var Veton Berisha frempå og forsøkte seg med et godt skudd fra like utenfor sekstenmeteren. Selv om skuddet gikk i nettveggen, var tonen satt. Dette var en kamp Brann ønsket å prege og kontrollere.

Dominerte i 1. omgang

Og det var stort sett Brann som sto for det som ble skapt før pause. Etter 19 minutters spilt fikk bortelaget omsider uttelling for dominansen. Brann var i gang med å bygge opp et fint angrep da Daouda Bamba fikk ballen utenfor Ranheims sekstemnmeter. Han avanserte noen metere før han banket ballen knallhardt i mål. 1-0 til Brann! Scoringen utløste stor jubel blant de tilreisende Brann-supporterne.

Brann fortsatte med å styre kampen etter scoringen og det ble skapt flere større muligheter. I det 42. minutt var Kristoffer Barmen centimetere fra å øke til 2-0 da han møtte et flott Teniste-innlegg med en knallhard heading. Avslutningen gikk imidlertid like utenfor.

Doblet ledelsen like før pause

Brann skulle likevel score på nytt før pause. To minutter på overtid skaffet Berisha seg et straffespark etter en fin prestasjon i forkant. Kaptein Vito Wormgoor ekspederte det i krysset, fullsteding utagbart for keeper Even Barli i Ranheim-målet. 2-0 til Brann og et perfekt utgangspunkt før 2. omgangen.

2. omgang ble i stor grad en transportetappe for Brann-spillerne. Ranheim flyttet presset høyere ettersom tiden gikk, men var sjelden spesielt farlige. På overtid var innbytter Ivar Rønning nær redusering, men Håkon Opdal var på jobb. I stedet punkterte Brann kampen fullstendig på en kontring like etterpå. Bamba fant Koomson med en fin pasning og ghaneseren svarte på tilliten med å legge på til 3-0 med en kontrollert avslutning mellom beina på Ranheim-keeperen.

3 poeng og årets første tremålsseier var et faktum. En fin start på det som kan bli en svært interessant høstsesong.

Ranheim – Brann 0-3 (0-2)

0-1: Daouda Bamba (19.)
0-2: Vito Wormgoor (45. str.)
0-3: Gilbert Koomson (90.)

16. serierunde Eliteserien. EXTRA arena. tilskuere. Dommer Sigurd Smehus Kringstad, IL Valder. Gult kort: Ola Solbakken og Øyvind Alseth (Ranheim),

Ranheim (4-3-3): Even Barli – Aleksander Foosnæs, Ivar Furu, Torbjørn Heggem (Daniel Kvande fra 40.), Øyvind Alseth - Mads Reginiussen, Magnus Blakstad, Eirik Valla Dønnem - Ola Solbakken (Øyvind Storflor fra 79.), Michael Karlsen (Ivar Rønning fra 69.), Erik Tønne

Brann (4-3-3): Håkon Opdal – Taijo Teniste, Bismar Acosta, Vito Wormgoor, Ruben Kristiansen – Kristoffer Barmen (Christian Eggen Rismark fra 79.), Amer Ordagic, Petter Strand (Fredrik Haugen fra 90.) – Gilbert Koomson, Daouda Bamba, Veton Berisha (Gilli Rolantsson fra 83.)