Storkamp: Brann - Rosenborg

Klart for storkamp på et tettpakket Stadion! Les deg opp før oppgjøret mot Rosenborg.

Annonse:

Brann tar imot Rosenborg på Stadion i sin ellevte kamp for sesongen, i det som er en del av den 10. serierunden i Eliteserien. Kampen spilles søndag 26. mai klokken 20.00 og vises på Dplay, TVNorge og Eurosport Player.

Brann er i god form, kommer fra en råsterk borteseier mot Bodø/Glimt og har tatt ni av ni mulige poeng på sine tre siste kamper. På hjemmebane har laget vært godt, men ironisk nok er det eneste tapet kommet mot et annet trønderlag, nemlig Ranheim. 

 

Rosenborg har ikke startet sesongen på overbevisende vis, men tok en viktig trepoenger mot Mjøndalen sist søndag. På bortebane har det virkelig gått trått for trønderne, og de står med bare ett poeng på fire kamper. 

Med Brann-seier kan laget krype opp i ryggen på Molde og Odd som har dratt litt fra i toppen av tabellen. Rosenborg er på desperat poengjakt og bør ha med seg poeng for å holde seg over nedrykkstreken. 

K P
2 Bodø/Glimt 0 0
3 Brann 0 0
4 Haugesund 0 0
5 Kristiansund 0 0

Det begynner å bli noen år siden Brann slo Rosenborg på Stadion. Vi må tilbake til 2014 for å finne forrige Brann-seier. Den gangen sørget Daniel Mojsov, Kasper Skaanes og Marcus Pedersen for Brann-jubel.

I fjor tapte Brann 2-1 på Stadion etter to kjappe Rosenborg-mål i begynnelsen av kampen. Til gjengjeld slo Brann dem 2-1 på Lerkendal etter mål av Fredrik Haugen og Peter Orry Larsen.

Tiden begynner å bli moden for en ny seier mot trønderne. 

Siste fem kamper mot Rosenborg på Stadion (i Eliteserien):

  • 2018: Brann - Rosenborg 1-2 Vega
  • 2017: Brann - Rosenborg 0-3
  • 2016: Brann - Rosenborg 1-1 Orlov
  • 2014: Brann - Rosenborg 3-1 Mojsov, Skaanes, Pedersen
  • 2013: Brann - Rosenborg 1-4 Askar

Azar Karadas spilte i perioden 2002-2004 60 kamper for trønderne og endte opp med 13 mål. Christian Eggen RIsmark har aldri spilt for Rosenborg, men er barnebarnet til legenden Nils Arne Eggen. 

Kampens dommer er Tore Hansen fra Feda IL.

Skader og suspensjoner

Fredrik Haugen er fremdeles ute med en lyskeskade. Ruben Kristiansen (lyske) og Christian Eggen Rismark (lårhøne) har slitt med skader, men håper å rekke kampen. Kristoffer Barmen har ikke spilt på flere uker grunnet nakkesmerter, men fikk med seg noen minutter i cupkampen mot Åsane torsdag og er igjen aktuell for troppen.

Laget som spiller mot Rosenborg offentliggjøres 18.45 på søndag.  

Bismar Acosta har pådratt seg tre gule kort i år, og er bare et nytt kort unna suspensjon.

Rosenborg har stortsett skadefri tropp, bare forsvarspiller Besim Serbecic er ute med en ryggskade. 

Neste kamp er et av årets beste bortekamper, mot FK Haugesund 15. juni. Åtte dager senere kommer Lillestrøm på besøk til Stadion. 

Kjøp billetter her

 

Kilder: altomfotball.no, tv2.no, nifs.no, fantasy.eliteserien.no

Annonse fra Eliteserien: