Slik forklarer LAN formasjonsendringen

Lars Arne Nilsen byttet fem spillere og endret formasjon. Slik forklarer han valget.

Annonse:

Den gjennomsnittlige Brann-supporteren har nok blitt vant til at LAN og Brann som regel stiller i en 4-3-3-formasjon, men mot Kristiansund fikk folk seg en overraskelse. Han valgte den samme varianten som i treningskampen mot Sogndal rett før seriestart.

Men 3-5-2 kan være den nye suksessformelen, skal vi tro Lars Arne Nilsen.

- Vi prøvde ut en formasjon vi har øvd litt på i vinter. Bamba og Berisha er klassespillere begge to, og i tillegg har vi tre midtstoppere som alle passer godt i formasjonen, forklarer treneren.

- Hvor fornøyd er du?

- Det er flere plusser enn minuser, så dette blir et flott alternativ som vi kan switche litt rundt på når det er behov for det. Men akkurat nå kan det bli litt vilt og gale også, medgir Nilsen.

Synes spissene passer sammen

Nevnte Daouda Bamba og Veton Berisha kan fort bli et radarpar. På 1-0-målet mot Kristiansund sto Berisha for assisten, mens Bamba satte ballen i mål. Lars Arne Nilsen er spent på hva de to spissene kan få til fremover.
 
- Å ha Berisha og Bamba sammen på banen er flott for både meg og supporterne. De er strålende fotballspillere, begge to.
 
- Spesielt Veton, ser du, har veldig smarte bevegelser. I tillegg spiller han Bamba bedre. Så dette er en duo det er interessant å jobbe videre med, sier en optimistisk LAN.

Men det var ikke bare skryt fra Brann-treneren etter årets første seier. Det har vært litt startvansker på sesongen, og det er flere ting å ta tak i før Nilsen kan si seg fornøyd.
 
- Vi hadde fortjent poeng borte mot Odd og seier mot Strømsgodset. Men det er tidlig i sesongen, og det har ikke satt seg ennå. Vi leter litt etter godfoten og må flytte beina fortere, mener han.

- I dag gjør vi for mange dumme ting. Vi får en trygg 2-0-ledelse, men så spiller vi på for høy risiko. Da får vi et unødvendig mål imot. Hadde vi virkelig hatt stang ut i dag, så hadde Kristiansund fått 2-2 helt på slutten, innrømmer treneren.

Annonse fra Eliteserien: