Brann-Åsane-1112.jpg

Sivert: - Ikke ofte jeg er matchvinner

Sivert Heltne Nilsen tror ikke han har «brukt opp» scoringskvoten med seiersmålet mot Åsane.

Annonse:

2-1-scoringen rett før pause i lørdagens kamp mot Åsane ble matchavgjørende. Sivert Heltne Nilsen banket ballen i nettet. Noe han selv synes skjer litt for sjelden.

- Jeg scoret tre ganger i fjor. Det ene målet ga oss 1-0 over Stabæk på 16. mai, men det er ikke så ofte jeg blir matchvinner, innrømmer han.

- Du må ikke bruke opp kvoten i treningskampene?

- Neida, det kan nok komme flere. Men posisjonen min på banen er slik at det stort sett er på dødballer jeg kommer til muligheter. Men det blir en del muligheter hver sesong og jeg har ambisjoner om å sette en del av de, påpeker han.

2-1-målet mot Åsane var ikke en dødball. Sivert stakk igjennom inne i 16-meteren like før pause og knallet til på pasning fra Daniel Braaten.

- Det var bare å banke til, beskriver han fornøyd.

I fjor ble han matchvinner mot Stabæk på 16. mai. En stor opplevelse i hans første sesong i Tippeligaen med Brann. Senere ble det én scoring i 6-0-seieren over Aalesund og én mot gamleklubben Vålerenga i et oppgjør som endte med 2-3-tap.

- Vi er i rute

Om kampen mot laget fra OBOS-ligaen legger Heltne Nilsen først og fremst vekt på at Brann vant sin tredje av fem treningskamper så langt i år.

- Ja, vi vinner. I tillegg er vi bra bakover. Åsane har vel ingen store sjanser utenom frisparket som de scorer på, erindrer han.

Det er bare finpussen som gjenstår

— Sivert Heltne Nilsen

- Fremover, da?

- Der skulle vi skapt flere sjanser, mener Sivert.

Årets første viktige oppgjør spilles allerede 29. mars når Rosenborg er motstander i Unicef Mesterfinalen på Stadion. Heltne Nilsen mener laget er i rute til det oppgjøret.

- Det er bare finpussen som gjenstår. Nå skal vi heldigvis til La Manga og trene på gress og konsentrere oss 100 prosent om oppladningen til sesongen. Jeg synes vi er i rute, påpeker midtbanespilleren.

Kjøp partoutkort

Annonse fra Eliteserien: