Simba har signert

Den svenske kantspilleren Moonga Simba (20) er klar for Brann og kommer fra svenske Västerås SK. 20-åringen har signert en avtale som strekker seg ut 2024.

Annonse:

Den medisinske testen ble gjort i Sverige og kontrakten ble signert digitalt, torsdag kveld. På grunn av korona- og reiserestriksjoner kunne ikke ny-signeringen reise til Bergen for å gjøre dette.

Likevel er overgangen bekreftet, og så snart det lar seg gjøre vil Simba reise til Bergen, gå i innreisekarantene og når denne er gjennomført bli med sine nye lagkamerater i sesongoppkjøringen.

– Moonga er en rask kantspiller som er god både offensivt og gjør jobben defensivt. Han er utrolig spennende, og vi er veldig fornøyd med at han valgte Brann. Det var mange andre svenske klubber i Allsvenskan som ville ha underskriften hans. Han er fotballklok, eksplosiv og er venstrebent. Jeg vil takke Thomas Askebrand i Västerås for godt samarbeid rundt overgangen og våre kolleger i svensk toppfotball som har hjulpet oss med den medisinske testen, sier sportssjef i Brann, Rune Soltvedt.

Simba kom til Västerås i fjor sommer og var på banen i 14 kamper for laget som kom på 7.-plass i Superettan. Han noterte seg for to scoringer.

Flere klubber i Allsvenskan har vært ute etter 20-åringen sin underskrift, men han valgte Brann og Bergen.

– Brann er en stor klubb med stort engasjement og det trigget meg å komme stor klubb. Det er et bra steg for meg karrieremessig og jeg kan ha 100 prosent fokus på fotballen, sier Simba til brann.no.

 – Hva er din styrker som spiller?

– Jeg er rask, liker å utfordre og er god i kombinasjonsspillet.

Simba er den andre nysigneringen til Brann i 2020. Den første var også en kantspiller, født samme år, i Filip Delaveris. Delaveris har også kontrakt ut 2024. Det siste året har Brann hentet eller forlenget kontrakten med flere spillere på samme alder. Markus Olsen Pettersen (21), Ole Martin Kolskogen (20), Ole Didrik Blomberg (20), Vegard Skeie (20), Mikal Berg Kvinge (17), Aune Heggebø (19), David Møller Wolfe (18) og Mathias Rasmussen (23) har alle kontrakter ut 2023.

– Jeg er stolt og glad over at vi bygger et sterkt og godt lag for fremtiden. Det er veldig mange unge spillere i Brann nå, som kan utvikle seg godt i tiden fremover, sier Soltvedt.

To andre spillere som har blitt hentet til Brann-Akademiet i år er 2004-modellene Niklas Jensen Wassberg og Isak Tomar Hjorteseth fra Fyllingsdalen FK. Begge har trent med A-laget den siste tiden og er tatt ut i kamptroppen som skal møte Bodø/Glimt fredag.

 

Annonse fra Eliteserien: