Pressemelding: Utestenges i 35 kamper for kasting av bluss

Personen som kastet et bluss som traff andre publikummere under kampen mot Bodø/Glimt i helgen, utestenges i 35 kamper.

Annonse:
  •  Foto: Jan Kåre Ness / NTB.

Hendelsen skjedde i første omgang av kampen, da et bluss som ble antent på øvre del av den ene kortsiden ble kastet nedover mot banen. 

– Under kampen mot Bodø/Glimt opplevde vi at en tilskuer som hadde antent pyro, kastet dette nedover på tribunen og traff barn som satt der. Heldigvis førte dette ikke til personskade, men det kunne gått svært gale. Vedkommende ble raskt pekt ut av supporterne på tribunen, han ble tatt hånd om av politiet og ført bort fra Stadion. Personen har blitt politianmeldt. Brann sanksjonerer med utestengelse i 35 kamper. I tillegg vil kostnad for klær som ble skadet eller ødelagt fra barna, bli videreført til vedkommende, sier daglig leder i Brann, Christian Kalvenes. 

Brann har vært i kontakt med personen som kastet blusset, og han har lagt seg flat for hendelsen og godtar straffen. 

Brann har også vært i kontakt med familiene til de som ble truffet av blusset. De vil få skader på klær dekket, og bli invitert av Brann til første hjemmekamp i 2024. 

Kalvenes understreker: 

– Vi jobber sammen med Norsk Toppfotball, NFF og supporterne for å skape trygge rammer på fotballkamper. Hendelsen vi hadde på søndag med kasting er totalt uakseptabel, sier Kalvenes. 

Brann minner om Stadion-reglementet som man kan lese her, og her finner man oversikt over hvilke sanksjoner som gis for brudd på dem.

Alle henvendelser om saken fra media svares opp av daglig leder Christian Kalvenes. Avtal eventuelle intervjuer via medieansvarlig Thomas Brakstad på 93 01 88 11. 

Annonse fra Eliteserien: