Peter Orry Larsen har signert for Brann

I formiddag signerte midtbanespilleren Peter Orry Larsen (27) en toårig avtale med Brann.

Annonse:

Den mangeårige Aalesund-spilleren har vært i Bergen hele uken, trent med laget og hatt samtaler med den sportslige ledelsen.

Onsdag kveld ble han enig med Brann om en toårig avtale. Deretter var det medisinsk test torsdag formiddag før signaturen kunne settes på kontrakten.

Rollen som indreløper

- Larsen er en allsidig spiller som mestrer flere roller, men hos oss er han først og fremst hentet som indreløper, forteller sportssjef Rune Soltvedt.

Etter at Remi Johansen dro til Sandnes Ulf sist uke og Larsen var ledig på overgangsmarkedet har ting skjedd forholdsvis raskt.

- Orry har spilt i Eliteserien helt siden 2007 da han debuterte som svært talentfull unggutt. Vi kjenner kvalitetene hans inngående derfra. Når vi i tillegg får han med oss på trening i tre dager, samt har gode samtaler for å bli kjent med personen og gjennomfører en grundig medisinsk test, så synes jeg grunnlaget for å signere ham er bra.

Hos oss er han først og fremst hentet som indreløper

— Rune Soltvedt, sportssjef

- Vi har ingen garantier, men vi tror Peter vil utfordre de dyktige spillerne vi allerede har i hans rolle og bidra til økt kvalitet på trening og i kamp, sier Rune Soltvedt. 

Dette sier nykommeren

Peter Orry Larsen - eller bare Orry som han liker å bli kalt - gleder seg over at Brann blir neste stopp i karrieren. Han kjenner selvsagt klubben godt.

- Etter så mange år i Eliteserien har jeg selvsagt møtt Brann mange ganger. Nå gleder jeg meg til å spille på Stadion med publikum i ryggen. Det blir enklere, smiler nordfjordingen.

Han er født i Portugal, har amerikansk far (derav mellomnavnet Orry), er oppvokst i Nordfjord og har altså bodd i Aalesund de siste ti årene. Han gleder seg til å prøve noe nytt.

- 2017 blir et spennende år for Brann, med Mesterfinale mot Rosenborg, cup, europacup og 30 spennende kamper i Eliteserien. Jeg er strålende fornøyd som får være med på dette, sier Larsen, som selv har spilt e-cup med Aalesund to sesonger.

Etter dagens signering reiser Larsen hjem til familien noen dager før han slutter seg til Brann-troppen igjen. Han spiller derfor ikke fredagens treningskamp mot Nest-Sotra. 

Nykommeren er Branns andre signering i vinter. Førstemann var Vito Wormgoor, lagkamerat med Peter Orry Larsen i Aalesund i fjor høst.

Peter Orry Larsen

  • Født: 25. februar 1989

  • Fødested: Aveiro, Portugal

  • Oppvokst: Deknepollen i Nordfjord

  • Tidligere klubber: Skavøypoll, Aalesund

  • Posisjon: Midtbane

  • Landskamper: Kamper for G15, G16, G17, G18, G19, U21 og U23

  • Høyde: 185 cm

  • Vekt: 78 kg

  • Kontrakt med Brann: Ut 2018

Annonse fra Eliteserien: