Ole Martin (30) blir Brann 2-trener

Ole Martin Nesselquist (30) skal være hovedtrener for Brann sitt andrelag i 2. divisjon fra kommende sesong.

Annonse:

– Når Brann ringer vil de fleste trenere i Norge vurdere det. Det er en stor klubb i en by med enorm fotballinteresse. Jeg har følt meg veldig ønsket og gleder meg til å flytte til Bergen over nyttår, sier den nye Brann 2-treneren til brann.no. 

Nesselquist har det siste året vært trener for islandske KR, og begynner som Brann 2-trener i januar. 

Han har også vært trener for Moss og Strømmen, samt vært i treneapparatet til Viking. I 2017 ble han kåret til årets unge trener i Norge. 

Fokus på hverdagen

Adolfo Rodriguez Duarte har midlertidig trent Brann 2 denne sesongen, etter at Azar Karadas tok turen til Stabæk i sommer. Fra neste sesong er det Nesselquist som overtar, og han har signert en avtale på to år. 

Brann 2 reddet plassen i 2. divisjon i 2023 med en snittalder på startoppstillingen på 19.4 år. Neste år venter «den vanskelige andresesongen», som det ofte snakkes om i fotballen. 

– Den utfordringen vil jeg angripe på samme måte som jeg har angrepet alle andre jobber jeg har hatt i fotballen. Det viktigste vi gjør er i hverdagen, der vi må jobbe for å bli bedre dag for dag. Det er en ung og spennende spillergruppe med masse ferdigheter, som jeg gleder meg til å jobbe med. Jeg ser også frem til å jobbe med de andre flinke folkene som er rundt laget, sier han. 

Brann 2 starter oppkjøringen til ny sesong over nyttår. 

– Da vi fikk høre at Ole Martin skulle komme hjem fra Island sjekket vi om det var mulig å få han hit. Han er en av de mest lovende trenerne i landet, men han har likevel mye erfaring for sin alder. Jeg kjenner han gjennom trenerutdanningen UEFA-prolisens, og vi er trygge på at han vil komme inn og styrke oss, sier faglig ansvarlig Brann-Akademiet, Aksel Bergo. 

Annonse fra Eliteserien: