Blir trener for Brann 2s kvinnelag

Brann har ansatt Mads André Ringvold (32) som tidenes første trener for Brann 2 sitt kvinnelag.

Annonse:

– Nå gleder jeg meg til å bli kjent med Brann og Bergen. Brann er en unik klubb og etter samtalene med Aksel Bergo (faglig ansvarlig i Brann-Akademiet) om hvor fantastisk klubben og byen er, ble det veldig klart for meg at denne muligheten skal jeg ta, sier Ringvold til brann.no. 

Det var i oktober at Brann annonserte at det fra 2024 vil være et Brann 2 for kvinner i klubben, på samme måte som man har på herresiden. Les mer om det her. Laget starter opp neste år, og mer informasjon om divisjon, spillerstall og resterende trenerteam vil komme da. 

Hvem er han? 

Ringvold er fra Søndre Land i Innlandet, og beskriver seg selv som en familiekjær mann som liker å trene og å reise på nye opplevelser med forloveden. 

Etter nyttår setter han kursen til Bergen for å ta fatt på jobben som trener for Brann 2. 

– Brann 2 er en spennende jobb der man får jobbe med en kjernegruppe talentfulle ungdommer og fremtidens Brann-spillere. Å kunne bidra til utvikling av den enkelte og laget er noe jeg er lidenskapelig opptatt av, og jeg gleder meg veldig til å bli kjent med hver og en, først og fremst som menneske, sier han. 

Han forteller at han har jobbet med menneskelige relasjoner siden han var ungdom, og de siste årene har han vært trener på fulltid. Spesielt med spillere i alderen 15-19 år. 

Han har tidligere jobbet blant annet som trener for forskjellige lag på Østlandet, deriblant FL Fart, vært sportslig leder for spillerlogistikk i breddeavdelingen til Lillestrøm og sist som toppspillerutvikler og trener for Stabæks J19-lag. 

– Med disse erfaringene har jeg lært mye som jeg ønsker å bidra med i møte med de jeg jobber med, både som leder og fotballfaglig. Nå gleder jeg meg til oppleve, det Aksel med flere har snakket varmt om, et veldig godt miljø med stor kunnskap om faget som jeg skal gi og ta læring av. Det blir en glede, avslutter han.

Brann 2 sitt kvinnelag vil være en del av Brann-Akademiet, akkurat som det er for Brann 2 herrer. Det er faglig ansvarlig i Brann-Akademiet, Aksel Bergo, som har ansatt Ringvold, og han sier følgende om den nye treneren: 

– Han har erfaring som både trener for lag og som spillerutvikler. Gjennom samtaler og møter med han har vi fått et veldig godt inntrykk, og det samme bekrefter referansene vi har sjekket. Vi gleder oss til han er i gang, sier Bergo. 

Sportsklubben Brann ønsker Mads André Ringvold hjertelig velkommen til Bergen og Brann.

Annonse fra Eliteserien: