Nyttig matching for G16-laget

Branns G16-lag fikk kjørt seg i en av Nordens tøffeste turneringer, men hentet nyttig lærdom.

Annonse:

Mens Brann 2-gjengen gikk helt til finalen i Kai Thor Cup i Odense i helgen, fikk gutter 16-laget det tøffere. De stilte i G17-klassen i turneringen, der åtte lag fra seks forskjellige nasjoner deltok.

Odense og Aalborg (Danmark), Holstein Kiel og Union Berlin (Tyskland), Grasshopper Zürich (Sveits), Pogon Szczecin (Polen), Häcken (Sverige) og SK Brann (Norge) var med.

Resultater fra gruppespillet:

OB - Brann 1-0 (1-0)
Pogon Szczecin - Brann 2-1 (1-1)
Union Berlin - Brann 5-0 (3-0)

Plasseringskamp:

Grasshopper Zürich - Brann 4-0 (2-0)

Brann-trener Hassan El Fakiri oppsummerer kampene slik:

- Guttene greier å holde trykket oppe og gjør gode prestasjoner mot OB, som vant hele turneringen, i første kamp. Mot Pogon Szczecin fortsatte vi å legge ned et knallhardt arbeid og tok ledelsen i 1. omgang ved Henrik Flagtvedt.

- Dessverre fikk vi et dødballmål mot oss rett før pause. Pogon får seiersmålet fem minutter før slutt. Her hadde guttene fortjent å få mer ut av arbeidet de la ned, synes han.

De siste to kampene var preget av at spillerne var fysisk slitne. Brann har nettopp startet oppkjøringen til en ny sesong mens lagene de møtte er halvveis i sin sesong. Brann-guttene fikk dessuten brynt seg på spillere som er ett år eldre.

- Viljen og lysten var der i de to siste kampene også, men vi har foreløpig ikke kreftene og evnen til å etablere noe spill høyere i banen på motstanderne.

- Jeg er overbevist om at guttene våre fikk gode referanser på hva som kreves for å prestere på høyt nivå. Nå blir det vår oppgave å bruke denne turneringen til å sette standarden på et så høyt mulig nivå i Norge, oppsummerer El Fakiri.

(Bildet øverst viser G16-spilleren Henrik Ødemark. Foto: Odense Boldklub)

Annonse fra Eliteserien: