Før kampen: Vålerenga - Brann

Bergen på tur! Les deg opp om alt du trenger å vite før kampen mot Vålerenga.

Annonse:

Brann reiser til Oslo i den 27. serierunden i Eliteserien. Kampen har avspark klokken 20.00 søndag 3. november og vises på TVNorge, Eurosport Player, Eurosport Pluss og Dplay.

K P
3 Kristiansund 6 10
4 Brann 6 10
5 Strømsgodset 6 9
6 Vålerenga 6 9
Vi er ubeseiret i de fem seneste kampene våre, men står igjen med bare fem poeng. Fulgte du med i mattetimene på skolen har du allerede klart å regne deg frem til at det betyr fem uavgjorte kamper på rad. Det har stort sett vært jevne og målfattige oppgjør i det siste, og i et oppgjør som det mot Vålerenga blir det garantert tett og jevnt også. Vålerenga har heller ikke sprengt målskalaen i det siste og står med fem mål på sine ti seneste kamper.  

Det pleier dog å bli målrikt når lagene møtes, så om historien har noe å bety for kampen på søndag kan det bli flere mål til begge lag enn på lenge.   

Historisk sett har Brann hatt det tøft på besøk i Oslo øst, og vi må tilbake til 2011 for å finne forrige seier. Den gangen vant vi 2-0 etter to mål av Kim Ojo. Siden 1948 har vi møtt Vålerenga 46 ganger i Oslo, vi har vunnet 13 av dem, Vålerenga 23 og 10 har endt uavgjort.  

Siste fem bortekamper mot Vålerenga:

  • 2018: Vålerenga - Brann 2-0 
  • 2017: Vålerenga - Brann 2-1 Haugen
  • 2016: Vålerenga - Brann 3-2 Barmen, Heltne Nilsen
  • 2014: Vålerenga - Brann 3-3 Haugen, Hanstveit, Mar Sævarsson 
  • 2013: Vålerenga - Brann 4-3 Pusic, Huseklepp, Barmen


Gamle kjenninger

På søndag er det flere gamle lagkamerater som møtes til dyst. Amin Nouri, Bård Finne og Deyver Vega har alle hatt fine øyeblikk i Brann-trøyen. 

Nouri fikk med seg 96 kamper for Brann i løpet av de tre sesongene han var her, og var en viktig brikke i laget som tok sølv i 2016. Bård Finne fikk en relativt kort, men mye omtalt seniorkarrière på Stadion. I Brann endte han opp med 31 kamper i løpet av to sesonger og puttet 15 mål. Deyver Vega ble solgt til Vålerenga i januar i år. Han spilte 16 kamper og laget fire mål for oss i fjorårets sesong. Totalt endte han opp med 55 kamper i serie- og cupspill for Brann og 13 mål.  

Ruben Kristiansen ble hentet til Stadion fra Vålerenga i 2016, der han endte opp med 41 kamper i løpet av 2014-15. Han har blitt vært en nøkkelspiller for Brann siden han kom. 

Skader og suspensjoner  

Hos Brann er mitdbaneduoen Amer Ordagic og Petter Strand fremdeles ute med kneskader på ubestemt tid. Veton Berisha har pådratt seg en liten strekk og er usikker, det samme gjelder Taijo Teniste som også har pleier en liten strekk i hamstringen.  

Bismar Acosta er tilbake etter å ha sonet en karantene. 

Taijo Teniste og Vito Wormgoor har pådratt seg tre gule kort i år, og er et nytt kort unna suspensjon.  

Vålerenga mangler Jonatan Tollås Nation, som er ute for resten av sesongen. Johan Lædre Bjørdal og Bård Finne er småskadet, men sannsynligvis klare til kamp.

Neste hjemmekamp er fredag 8. november klokken 19.00 mot sølvjagende Odd Grenland. Ta turen på Stadion!

Kjøp billetter her

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com

Annonse fra Eliteserien: