Før kampen: Sandefjord - Brann

Viktige poeng skal sikres! Les deg opp om alt du trenger å vite før søndagens kamp mot Sandefjord.

Annonse:

Brann tar turen til hvalfangerbyen Sandefjord i Eliteseriens 23. runde. Kampen spilles søndag 1. november klokken 18.00 og vises på Eurosport Pluss og Dplay.

Oppgjøret mot Sandefjord er en kamp om ekstremt viktige poeng. Med seier tar vi et stort steg bort fra en potensiell bunnstrid, taper vi kan vi fort havne nede i sumpen. Vi har før helgens runde et fem poengs forsprang på Start som ligger på kvalikkplassen. Avstanden virker trygg og god, men er det noe vi har lært siden 26. september 1908 er det å ikke ta noe for gitt i denne verden. Med tre poeng i Sandefjord kan vi nok allikevel vurdere å koble oss fra pustemaskinen og trekke inn frisk bergensk høstluft for egen maskin resten av sesongen. 

Brann møtte Sandefjord for første gang i 2002 til nedrykkskvalik for å forbli i Tippeligaen. Etter 0-0 i Sandefjord sørget mål av Tommy Knarvik og Petter Furuseth for at Brann vant 2-1 på Stadion og beholdt plassen.

Fra 2002 til i dag har vi møtt Sandefjord 15 ganger. Av disse har Brann vunnet elleve, Sandefjord vunnet to og to kamper har endt med poengdeling. I oppgjøret på Stadion i juli tok vi en finfin 3-1-seier etter to mål av Koomson og et av Taylor. 

På Sandefjord Arena har vi også en god statistikk. I løpet av syv oppgjør har vi vunnet fem, en har endt uavgjort og Sandefjord sin eneste seier kom tilbake i 2009. 

Fem siste oppgjør mot Sandefjord:

  • 2020: Brann - Sandefjord 3-1 Taylor, Komson x2
  • 2018: Brann - Sandefjord 1-1 Lie Skålevik
  • 2018: Sandefjord - Brann 0-1 Orry Larsen
  • 2017: Sandefjord - Brann 0-1 Vega
  • 2017: Brann - Sandefjord 5-0 Barmen, Haugen, Orlov, Rolantsson, Jonsson

VI treffer tre gamle kjenninger på søndag. Lars Grorud, Vidar Ari Jonsson og Deyver Vega er alle på motsatt banehalvdel når kampen sparkes i gang. 

Skader og suspensjoner 

Hos Brann er Amer Ordagic og Markus Pettersen fremdeles ute. Kristoffer Barmen er suspendert og må stå over kampen på søndag. 

Sandefjord har en langtidsskade på Ze Eduardo. Rufo har pådratt seg en liten smell, men er sannsynligvis klar til søndag. Ellers kan de velge fra en skadefri tropp. 

Neste kamp er vestlandsoppgjøret mot FK Haugesund lørdag 7. november klokken 20.30. 

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com
Annonse fra Eliteserien: