Før kampen: FK Haugesund - Brann

Noen måneder på overtid er det endelig duket for serieåpning. Vi tar en kort busstur til Haugesund og starter sesongen med et durabelig vestlandsoppgjør. Gu' kor herlig!

Annonse:

Brann reiser til Haugesund i Eliteseriens første runde. Kampen spilles onsdag 17. juni klokken 20.30 og vises på TV Norge og Dplay.

Brann i Haugesund er tradisjonelt høytid for mange. I år må dessverre guttene klare seg uten galne bergensere på tribunen. Det er kun haugalendingene med nostradamiske evner og nyanskaffet leillighet på Haugesund Stadion som får se kampen i levende live. Men etter noen måneder uten fotball, der færøyske kamper på TV etterhvert virket forlokkende, sitrer det i Brann-hjertene og vi er mildt sagt klare til å lage stemning i de tusen bergenshjem. 

Det har ofte vært målrike og spennende kamper i Haugseund. Vi biter godt fra oss både på banen og tribunen. I løpet av de tolv bortekampene vi har spilt mot FK Haugesund har vi aldri gått av banen uten mål, og selv om verden er snudd på hodet kan vi fremdeles stole på en ting: Brann scorer mål på Haugesund Stadion.

Historisk har Brann et lite statistisk overtak på Haugesund stadion. Vi har vunnet seks, tre har endt med uavgjort og Haugesund har vunnet tre. 

Branns største seier på Haugesund stadion kom tilbake i år 2000. Da ble det en 4-2-seier etter to scoringer av Petter Andreassen, en av Thorstein Helstad og et selvmål. 

Siste fem kamper på Haugesund stadion:

  • 2019: FK Haugesund - Brann 1-1 Wormgoor
  • 2018: FK Haugesund - Brann 1-3 Bamba, Rolantsson, Barmen  
  • 2017: FK Haugesund - Brann 2-3 Barmen, Wormgoor, Børven
  • 2016: FK Haugesund - Brann 3-2 Barmen, Lie Skålevik
  • 2014: FK Haugesund - Brann 2-3 Huseklepp, Orlov, Vindheim

Nye fjes

Vi har sagt farvel til noen helter i løpet av vinteren, men har styrket stallen med en del meget solide signeringer. Daniel Pedersen kommer fra LIllestrøm og er utnevnt til ny Brann-kaptein etter at Vito Wormgoor forsvant. Robert Taylor komer fra en god sesong i Tromsø og vi gleder oss å se han i Brann-drakten. Vi har og hentet solide Jon-Helge Tveita fra Sarpsborg 08, Ole Martin Kolskogen fra Åsane, Ali Ahamada fra Kongsvinger og vår nye bauta i midtforsvaret Vegard Forren. Lukter godt av det her!

Skader og suspensjoner 

Ralf Fährmann blir et artig svar på et quizspørsmål om noen år, da låneoppholdet hans er over uten at han fikk med seg en eneste kamp. Ellers er Jon-Helge Tveita ute med skade.

Hos FK Haugesund er Alexander Stølås og Christian Grindheim tvilsomme til onsdag.

Ibrahima Wadji er suspendert frem til 19 juli. 

Neste kamp er allerde på søndag 21. juni mot Viking. Nok et vestlandsderby!

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com
Annonse fra Eliteserien: