Solid seier i generalprøven

Brann vant 3-0 mot Øygarden FK i siste treningskamp før alvoret er i gang

(Arkivbilde)

Allerede etter 5 minutter tok Brann ledelsen. Markus Olsen Pettersen tok et frispark langt inne på egen halvdel, og Marcus Mehnert vant hodeduellen på gjestenes halvdel. Stussen hans gikk perfekt i bakrom til Erlend Hustad som viste styrke og ro da han holdt unna motstanderen og dunket ballen i lengste hjørne.

Kampen bølget litt frem og tilbake før Øygarden FK fikk to gode muligheter. Markus Olsen Pettersen viste seg frem med to meget fine redninger på kort tid.

Like før pause fikk Brann to gode muligheter. Først fikk Erlend Hustad nok en god mulighet. Petter Strand slo en god stikker, og Hustad tråklet seg til en fin avslutning. Skuddet gikk like utenfor stolpen. Amer Ordagic fikk like etter en pasning 45 grader ut på 16. meteren, men skuddet hans gikk også til side for mål.

Store sjanser etter pause

Brann gjorde syv bytter i pausen. Inn kom Ali Ahamada, Ole Martin Kolskogen, Vegard Forren, Kristoffer Barmen, Robert Taylor, Daouda Bamba og Gilbert Koomson. De erstattet Markus Olsen Pettersen, David Møller Wolfe, Bismar Acosta, Amer Ordagic, Mikal Berg Kvinge, Erlend Hustad og Marcus Mehnert.

Etter pause gikk Brann rett i strupen på Øygarden FK, og skapte en enorm sjanse tidlig i andre omgang. Gilbert Koomson ble spilt fri, men satt avslutningen utenfor.

Etter 57 minutter kontret Brann etter en corner fra Øygarden. Gilbert Koomson plukket opp ballen og spilte fri Daouda Bamba på egen banehalvdel. Bamba løp 70 meter med ballen, før han kontant satt den i mål. 2-0

Etter 83 minutter økte Brann ledelsen til 3-0. Etter et nydelig angrep endte ballen opp hos Thomas Grøgaard på høyre kant. Han la perfekt inn til Robert Taylor på bakerste stolpe, som enkelt satt ballen i åpent mål.

Det kunne blitt flere mål, men 3-0 gir et godt bilde av kampen. Alt i alt en veldig fin gjennomkjøring før alvoret starter borte mot FK Haugesund onsdag 17.06 klokken 20.30.

Kampfakta

Mål: 1-0 Erlend Hustad (5.), 2-0 Daouda Bamba (57.), 3-0 Robert Taylor (83.).

Dommer: Kai Erik Steen.

Gult kort: Charles Ezeh, Erlend Larsen, Øygarden.

Brann (4–3–3): Markus Olsen Pettersen (Ali Ahamada fra 46.) - Gilli Rólantsson, Bismar Acosta (Ole Martin Kolskogen fra 46.), David Wolfe (Vegard Forren fra 46.), Thomas Grøgaard - Petter Strand (Aune Heggebø fra 77.), Daniel Pedersen (Ruben Kristiansen fra 60.), Amer Ordagic (Kristoffer Barmen fra 46.) - Marcus Mehnert (Gilbert Koomson fra 46.), Erlend Hustad (Daouda Bamba fra 46.), Mikal Berg Kvinge (Robert Taylor fra 46.).

Øygarden: Marius Berntzen - Erlend Larsen, Maduka Udeh (Andreas van der Spa fra 67.), Fredrik Flo, Thor Kristian Økland (Fabian Rimestad fra 67.) - Sander Marthinussen (Andreas Fantoft fra 46.), Charles Ezeh (Even Vetaas fra 46.) - Peter Sørensen (Kyle Spence fra 67.), Jan Martin Hoel Andersen (Vladan Radojkic fra 67.), Mathias Abelsen (Sander Marthinussen inn igjen fra 76.) - Bjarte Haugsdal.