Før kampen: Brann - Stabæk

Ta turen til Stadion for å se Brann ta tre poeng mot Stabæk!

Annonse:

Brann tar imot Stabæk i runde 17 av Eliteserien. Kampen spilles søndag 21. juli klokken 18.00 og vises på Eurosport + 1 og Eurosport Player.

K P
7 Haugesund 30 40
8 Stabæk 30 40
9 Brann 30 40
10 Vålerenga 30 34
Det har vært lenge mellom Brann-scoringene på Stadion i år. Fasitten sier syv mål på åtte hjemmekamper, samtidig har vi bare sluppet inn seks mål mot. I to år på rad har Stabæk vært et fint lag å møte på Stadion for guttene våre, og vi har sendt dem tilbake til Østlandet med både 3-0 og 5-0 i baggasjen i 2018 og 2017. Det er lov å håpe at vi får det like gøy på Stadion på søndag. 

Stabæk ligger like over streken, men har vært i grei for i det siste. Før tapet mot Odd i Skien, for noen dager siden, hadde bæringene to borteseire på rad. 

I løpet av årene har Brann vært involvert i mange tette oppgjør mot Stabæk. Totalt har lagene møttes 44 ganger, der Brann har vunnet 19, Stabæk 15 og ti har endt med poengdeling. 

Vi har hatt et godt tak på Stabæk i Bergen de seneste årene, fire av de fem siste kampene på Stadion har endt med hjemmeseier. For et lite år siden sendte vi bæringene hjem med 3-0 i sekken, året før vant vi 5-0. Totalt har vi siden første møte i 1995 møtt Stabæk 21 ganger på Stadion, med tolv seirer, fem uavgjorte og fire tap som fasit. 

I det omvendte oppgjøret tidilgere i år, tilbake i den 7.serierunden, vant vi 1-0 på Nadderud etter mål av Veton Berisha. Hans aller første seriemål i Brann-trøyen.  

Fem siste oppgjør mot Stabæk på Stadion:

  • 2018: Brann - Stabæk 3-0 Rolantsson, Wormgoor, Orry Larsen
  • 2017: Brann - Stabæk 5-0 Braaten, Nouri, Acosta, selvmål, Vega
  • 2016: Brann - Stabæk 1-0 Heltne Nilsen
  • 2014: Brann - Stabæk 1-2 Orlov
  • 2012: Brann - Stabæk 2-1 Austin, Ojo

Gamle helter vender tilbake

Det blir et gjensyn med Vadim Demidov for Brann-supporterne på søndag. Han forlot klubben i januar 2017 for å prøve lykken i Minnesota United i MLS. I USA endte han opp med bare tre kamper før han returnerte til Norge og Stabæk i år. Han rakk å spille 57 kamper i Brann-drakten og ble kåret til årets spiller av Bataljonen både i 2015 og 2016. I år har han etter en bråkete start på sesongen blitt en av Stabæks viktigste spillere. 

Daniel Braaten fikk med seg to sesonger i Brann, etter en fortid i klubber som Skeid, Rosenborg, Bolton, Toulouse, FC København, Vålerenga. Han endte opp med 56 kamper og tre mål for Brann, og var en viktig del av sølvlaget fra 2016. Han gikk til Stabæk før fjorårets sesong, men var plaget en del med skader og fikk lite spilletid. I år ble det få minutter i starten av sesongen, men har nå spilt 90 minutter i fire seriekamper på rad, så vi kan forvente et gjensyn med Daniel på søndag. 

Skader og suspensjoner

LAN kan velge mellom en så godt som skadefri tropp. Wormgoor har en litt trøblete lyske og Barmen har en liten skade i låret, men er forhåpentligvis tilbake i kamptroppen søndag.

Bismar Acosta har tre gule kort og er et kort unna en suspensjon.

Hos Stabæk er Andreas Hanche-Olsen tvilsom med et nesebrudd, og Kristoffer Ashildsen er ikke aktuell for søndagens kamp.

Neste kamp på Stadion må vi vente på i over en måned, den spilles søndag 25. august klokken 18.00 mot Tromsø. Bli med og støtt guttene!

Kjøp billetter her

Kilder: altomfotball.no, tv2.no, nifs.no, fantasy.eliteserien.no
Annonse fra Eliteserien: