Europadrømmen knust i Dublin

Det så lyst ut etter Bambas scoring, men vertene kom tilbake og sendte Brann ut av Europa League.

Brann hadde mest ball, men var preget av unøyaktige pasninger og få sjanser. Hjemmelaget slo til mot slutten og slo rødtrøyene 2-1. Det betyr 4-3 sammenlagt og exit fra Europa League.

Kampen startet med mye ballinnehav for Brann, men pasningsspillet satt ikke og vi ga vekk ballen i farlige posisjoner flere ganger. De første ti minuttene var svært jevne og uten sjanser. Brann går ut i høyt press og har noen fine kombinasjoner, men mangler treffsikkerhet i Shamrocks sekstenmeter. Irene taklet på sin side presset bra og fikk klarert raskt når Brann prøvde å skape sjanser.

I det 15 minutt får Fredrik Haugen skuddmulighet fra 20 meter, men ballen går over uten å kreve involvering fra Shamrock Rovers’ keeper Mannus. Det gikk kun få minutter til før hjemmelaget ropte på straffe. Håkon Opdal gjør en god redning og gir bort en corner. I etterspillet skyter en Shamrock Rovers-spiller mot mål og ballen ser ut til å treffe hånden til en Brann-spiller. Dommer lot spillet fortsette og vurderte situasjonen slik at hånden var plassert tett nok til kroppen for å la det passere.

Kampen fortsatte som før, med et høyt Brann-press og unøyaktige klareringer fra irene. Slik var i grunn hele resten av omgangen. Høyt Brann-press med manglende nøyaktighet i motstanderens boks og et kalkulert og rolig Shamrock Rovers-lag som håndterte rødtrøyene bra.

Allerede i pausen gjør Brann sitt første bytte, når Daouda Bamba erstattet Gilbert Koomson. Brann er fortsatt unøyaktige i pasningsspillet på egen banehalvdel, men Shamrock Rovers klarte ikke å utnytte det.

Etterlengtet scoring av Bamba, men til ingen nytte

Men så løsnet det endelig. Opdal sender en strålende pasning til Veton Berisha, som stusser den videre til Daouda Bamba. Innbytteren rundet keeperen og satt ballen i mål etter bare 12 minutter på banen. En stillingen som kunne sende Brann videre i Europa og gleden var enorm. Som følge av scoringen endret kampbildet seg da Shamrock Rovers ikke lenger kunne ligge lavt og forsvare, men ble tvunget i angrep. Etter 2-2-kampen i Bergen trenger hjemmelaget kun 1-1 for å avansere på bortemål.

Shamrock Rovers ble mer offensive og tvang frem både gode redninger fra Opdal og raske klareringer fra forsvaret, men rødtrøyene klarte ikke holde unna. I det 76 minutt fikk hjemmelagets Jack Byrne ballen i Branns felt, vendte grasiøst og satte ballen i nettet bak Opdal.

I det 83 minutt roper Bamba på straffe når han blir lagt i bakken i hjemmelagets felt. Dommeren var uenig. Hjemmelaget tok ledelsen i det 87 minutt. O’Neill scoret, via Ruben Kristiansen, og deres supportere stormet banen. Etter et opphold for å få kontroll på supporterne prøver Brann å utligne, vel vitende om at 2-2 i Dublin betyr ekstraomganger. Bamba skyter såvidt over etter 90 minutter og fortsetter å presse inn i tilleggsminuttene, men skaper ikke gode nok målsjanser. Kampen ender 2-1 til hjemmelaget, og 4-3 sammenlagt.

Brann er ute av Europa.

Shamrock Rovers - Brann 2-1 (0-0). Sammenlagt: 4-3.

Europaligaen. Tallight Stadium. Dommer: Kári Jóannesarson á Høvdanum. Gult kort: Ethan Boyle, Lee Grace (Shamrock Rovers).

0-1: Daouda Bamba, (57.).
1-1: Jack Byrne, (76.).
2-1: Gary O'Neill, (87.).

Brann (4-3-3): Håkon Opdal - Taijo Teniste (85. Azar Karadas), Bismar Acosta, Christian Eggen Rismark, Ruben Kristiansen - Fredrik Haugen, Amer Ordagic (85. Ruben Yttergård Jenssen), Petter Strand - Gilbert Koomson (46. Daouda Bamba), Veton Berisha, Gilli Rolantsson.

Shamrock Rovers (3-5-2): Alan Mannus - Joey O'Brien, Roberto Lopez, Lee Grace - Ethan Boyle, Dylan Watts (63. Aaron McEneff), Jack Byrne, Greg Bolger, Sean Kavanagh - Ronan Finn (80. Gary O'Neill), Graham Cummins (75. Danny Carr).