Før kampen: Brann - Odd

Start helgen med Brann på Stadion! Les deg opp om alt du trenger å vite før kampen mot Odd.

Annonse:

Brann tar i mot Odd i den 28. serierunden i Eliteserien. Kampen har avspark klokken 19.00 fredag 8. november og vises på MAX, Eurosport Player, Eurosport Pluss og Dplay.

K P
6 Kristiansund 13 21
7 Brann 13 18
8 Stabæk 13 17
9 Sandefjord Fotball 13 16
I takt med temperaturen har Brann sitt angrepspill kjølnet i løpet av høsten. Vi har spilt mange jevne kamper i det siste, men fått lite utteling foran mål. Da er det godt at vi på fredag får sjansen til å oppleve et Stadion i flomlys, på en klar og fin høstkveld. Er vi med å støtte guttene er det gode muligheter for tre poeng vi kan varme oss på. Det begynner å bli noen uker siden sist seier, som kom borte mot Lillestrøm i begynnelsen av september. 

Odd ligger på tredjeplass og er to poeng bak Bodø/Glimt. De har en luke på fire poeng til Rosenborg, og kan sikre seg bronse i løpet av helgen om resultatene går deres vei. 

Historisk sett har vi et godt tak på Odd i Bergen, vi har siden 1951 vunnet 13, spilt seks uavgjort og tapt fire på Stadion. I fjor vant vi 1-0 etter et tidlig mål av Bamba, og siden 2013 har vi bare sluppet inn et Odd-mål på Stadion. 

Siste fem kamper mot Odd på Stadion:

  • 2018: Brann - Odd 1-0 Bamba
  • 2017: Brann - Odd 2-0 Rolantsson, Barmen
  • 2016: Brann - Odd 0-0
  • 2014: Brann - Odd 0-1 
  • 2013: Brann - Odd 2-0 Huseklepp X2

En toppscorer krysser sine spor

Torgeir Børven har per i dag scoret 20 mål i årets Eliteserie, og er med det den suverent mestscorende spilleren i toppdivisjonen i år. I Brann endte Øystese-karen på 30 kamper og fire mål.

Fredrik Nordkvelle kom til Bergen i forkant av 2012-sesongen, og spilte 24 av 30 seriekamper i debutsesongen, 15 av dem fra start. Han scoret to seriemål, spilte fire cupkamper og scoret ett mål. Sesongen etter var han mye inn og ut av laget, og han ble i august solgt til Odd. Nordkvelle endte sin Brann-karriere med 42 kamper og fem mål.

Thomas Grøgaard ble hentet i 2018 og gjorde en god figur i debutsesongen. I år har han ikke fått like mye spilletid, men det kan være han blir å se mot gamle lagkamerater på fredag. 

Skader og suspensjoner  

Amer Ordagic og Petter Strand fremdeles ute med kneskader. Veton Berisha er bedre, men er usikker til kamp.  

Taijo Teniste og Vito Wormgoor har pådratt seg tre gule kort i år, og er et nytt kort unna suspensjon.  

Odd mangler langtidsskade Moussa Njie, men har ellers en mer eller mindre skadefri tropp.

Årets siste hjemmekamp er vestlandsderbyet mot Viking søndag 1. desember klokken 18.00. Mange gode grunner til å ta årets siste tur på Stadion!

Kjøp billetter her

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com

Annonse fra Eliteserien: