Før kampen: Brann - Molde

Les deg opp om alt du trenger å vite før serieleder Molde kommer på besøk til Stadion.

Annonse:

Brann tar i mot serieleder Molde i den 24. serierunden i Eliteserien. Kampen har avspark klokken 20.00 søndag 6. oktober og vises på TVNorge, Eurosport Player, Eurosport Pluss og Dplay.

Vi har spilt tre kamper på rad uten å få nettkjenning, men innsatsen mot Rosenborg på Lerkendal viste at Brann kan blø for drakten når det trengs. Når Molde er på motsatt banehalvdel på søndag vil nok motivasjonen til å hevne fjoråret og vise hva som bor i oss være på topp. 

K P
2 Bodø/Glimt 0 0
3 Brann 0 0
4 Haugesund 0 0
5 Kristiansund 0 0
Molde har vunnet sine fire seneste kamper i Eliteserien og gått tolv kamper uten tap. Forrige tap i serien kom tilbake i slutten av mai. De har et forsprang på fem poeng ned til Bodø/Glimt i toppen av tabellen. Det er med andre ord solid motstand som møter guttene våre på søndag.    

I fjor var hjemmekampen mot Molde en absurd forestilling. Et Brann i storform, og uten tap i seriespillet til det tidspunktet i sesongen, lå plutselig under 0-4 allerede etter 21 minutter. Stjerneskuddet Erling Braut Haaland scoret alle fire. Bortekampen var heller ikke noe vi trenger å snakke for mye om, i og med at Molde sendte oss hjem til Bergen med 1-5 i sekken. I årets oppgjør på Aker Stadion gikk det heldigvs bedre og Ruben Yttergård Jenssen sørget med sitt mål at vi fikk med oss et poeng.   

Totalt har Brann og Molde møtt hverandre 73 ganger siden 1974 i obligatoriske kamper. De blå har en solid statistikk med 37 seirer, Brann har vunnet 23 og 13 har endt med poengdeling. Siste fem møter på Stadion:

  • 2018: Brann - Molde 0-4 
  • 2017: Brann - Molde 4-1 Kristiansen, Orlov x2, Grønner, Braaten
  • 2016: Brann - Molde 2-1 Lie Skålevik x2
  • 2014: Brann - Molde 0-1
  • 2013: Brann - Molde 1-0 Askar

Skader og suspensjoner

Hos Brann er mitdbanetrioen Fredrik Haugen, Amer Ordagic og Petter Strand fremdeles ute med kneskader på ubestemt tid. 

Daouda Bamba og Ruben Yttergård Jenssen er tilbake fra suspendensjoner.

Bismar Acosta, Taijo Teniste og Vito Wormgoor har pådratt seg tre gule kort i år, og er bare et nytt kort unna suspensjon.

Molde mangler forsvarsklippen Ruben Gabrielsen, som er ute med supsensjon. Midtbanespiller Eirik Ulland Andersen er ute med en akillesskade for resten av sesongen. I tillegg har Erling Knudtzon fått seg en smell, men forventes å være med til Bergen. 

Neste hjemmekamp er mandag 28. oktober klokken 19.00 mot Bodø/Glimt. Bli med på Stadion og gjør mandagen bra!

Kjøp billetter her

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com

Annonse fra Eliteserien: