Ny kamp: Brann - Kristiansund

Her kommer Bergen igjen! Les deg opp før onsdagens hjemmekamp mot Kristiansund.

Annonse:

Brann tar imot Kristiansund til årets tredje seriekamp, en kamp som inngår i den 15. serierunden i Eliteserien. Kampen har avspark klokken 18.30 onsdag 10. april.

Kampen vises på MAX, Dplay og Eurosport Player. 

Røyken fra søndagens oppgjør mot Strømsgodset har så vidt fått tid til å legge seg når vi tar imot Kristiansund til ny kamp på Stadion. Brann har ikke hatt marginene på sin side i årets to første kamper i Eliteserien og etter å ha dominert hele 2. omgang mot Godset ble det til slutt bare ett poeng i årets første hjemmekamp.

Kristiansund gikk målløse av banen i sin første bortekamp for året mot Viking, men fikk oppreisning med 2-0-seier hjemme på Kristiansund Stadion mot Vålerenga sist søndag. 

Branns statistikk på Stadion i Eliteserien i fjor var 9-4-2, og må betegnes som mer enn godkjent. Kristiansund endte opp med 5-3-7 på fremmed gress, noe som gjorde dem til Eliteseriens femte beste bortelag.

Dette er en nøkkelkamp for Brann med tanke på å henge med i toppen av tabellen i starten av sesongen. Fortsetter trøkket fra 2. omgang mot Godset, bør det kunne være duket for tre poeng i solskinnet på onsdag. 

Kristiansund Ballklubb er en sammenslåing mellom gamle Kristiansund FK og Clausenengen FK, og Brann har derfor ikke spilt så mange kamper mot den nye klubben. Det har kun vært spilt seks oppgjør mot Kristiansund tidligere, to oppgjør i OBOS-ligaen i 2015, der Brann vant begge oppgjørene, og fire oppgjør i Eliteserien der Kristiansund har gått seirende ut av tre av dem.

I fjor vant Brann tilsvarende oppgjør på Stadion dypt inne i overtiden etter mål av Bismar Acosta.  

Alle kamper mot Kristiansund BK:

  • 2018: Kristiansund - Brann 3-1 Bamba
  • 2018: Brann - Kristiansund 1-0 Acosta
  • 2017: Brann - Kristiansund 0-4
  • 2017: Kristiansund - Brann 1-0
  • 2015: Kristiansund - Brann 0-1 Barmen
  • 2015: Brann - Kristiansund 2-1 K.Larsen x2 

Kampens dommer er Svein Oddvar Moen fra Haugar SK. Han er en av Norges meste rutinerte dommere, og bør være rett mann til å få med seg alle viktige situasjoner. 

Bamba mot gamle venner

Daouda Bamba fikk 108 obligatoriske kamper for Kristiansund og endte på 43 mål. Ett av høydepunktene var i 2016 da han med 20 mål på 28 kamper var sterkt delaktig i Kristiansunds opprykk til Eliteserien.

Han fortsatte storspillet i 2017 og 2018, og etter overgangen til Brann i høst har han vist tegn på at han blir en mann laget kan få mye glede av i årene fremover. Har bare spilt en halvtime til nå i årets serie, og vil nok være ekstra tent på onsdag om han får spilletid mot gamle kjente. 

K P
9 Tromsø 2 3
10 Sarpsborg 08 2 2
11 Brann 2 1
11 Haugesund 2 1

Hos Kristiansund finner vi også tidligere Brann-spiller Henrik Gjesdal. Forsvarspilleren fikk 21 kamper og scoret ett mål for Brann i 2013-sesongen, men har slitt med langvarige skader og er for tiden ute med et ankelbrudd.

Flere ute for Kristiansund

Christian Eggen Rismark har vært syk, men trente igjen tirsdag. Ruben Yttergård Jenssen har slitt med et overtråkk som gjorde at han mistet Godset-kampen, og det gjenstår å se om han blir klar nå. Henrik Kjelsrud Johansen har også slitt etter å ha pådratt seg hamstringtrøbbel mens Ludcinio Marengo fortsatt ikke er kampklar etter sin langvarige skade.

Hos Kristiansund er midtbanespiller Torgil Gjertsen usikker. Den viktige angriperen Flamur Kastrati er ute, og hans spisskollega Thomas Amang er sannsynligvis også ute. Tidligere Brann-forsvarer Henrik Gjesdal er langtidsskadet. 

Fotball er best på Stadion badet i sol. Bli med på kamp!

Kjøp billetter

Kilder: altomfotball.no, tv2.no, nifs.no, fantasy.eliteserien.no

Annonse fra Eliteserien: