Ny borteseier – kan ta poengrekord i siste kamp

Brann slo Fredrikstad 3–1 i årets siste bortekamp, og har nå 78 poeng. Poengrekorden til Aalesund på 79 poeng kan bli slått i siste seriekamp som spilles lørdag 29. oktober.

I åpningen av kampen var det jevnspilt, og begge lag hadde faktisk en ball i motstanderens nett før halvtimen var passert. Men begge ble avvinket for offside.

Scoringen kom først etter 44 minutter av den første omgangen. Fine kombinasjoner i feltet førte til at Niklas Jensen Wassberg fikk slå inn fra kortlinjen. Bak i feltet kom Ole Didrik Blomberg, som sendte Brann i ledelsen med låret. Det var stillingen midtveis.

I andre omgang tok det bare fire minutter før Brann doblet ledelsen. Bård Finne fant Sivert Heltne Nilsen på en corner, og kapteinen headet inn 2–0-scoringen.

Kampbildet etter Branns andre scoring var at Brann hadde ball, Fredrikstad prøvde seg på kontringer. Ti minutter før slutt reduserte Olav Øby for Fredrikstad med et frispark fra 16 meter som gikk knallhardt i krysset.

På overtid punkterte Brann kampen, og Isak Tomar Hjortseth noterte seg for sin første Brann-scoring. Han fikk ballen i 16-meteren og sendte den via en FFK-forsvarer og i mål.

Det gjenstår bare én kamp av årets sesong, der det skal løftes pokal og sies farvel til OBOS-ligaen. Kjøp billetter til Brann-KFUM lørdag 29. oktober klokken 15.00 her.

Fredrikstad–Brann 1–3 (0–1)

0–1: Ole Didrik Blomberg (44.)
0–2: Sivert Heltne Nilsen (48.)
1–2: Olav Øby (81.)
1–3: Isak Tomar Hjortseth (90.)

OBOS-ligaen runde 29. Brann Stadion. Tilskuere: 4825. Dommer: Martin Berg, Hunstad IF.  Gult kort: Riki Alba, Nicolay Solberg, Fredrikstad. Svenn Crone, Vegard Leikvoll Moberg, Brann.

Brann (4–3–3): Mathias Dyngeland - Svenn Crone, Fredrik Pallesen Knudsen, Ruben Kristiansen, David Møller Wolfe (Frederik Børsting fra 75.) - Felix Horn Myhre, Sivert Heltne Nilsen, Niklas Jensen Wassberg (Vegard Leikvoll Moberg fra 76.) - Ole Didrik Blomberg (Isak Tomar Hjorteseth fra 76.), Bård Finne (Aune Heggebø fra 76.), Kasper Skaanes.