Ni kamper uten nederlag

Lars Arne Nilsen satser på å forlenge rekken til ti strake mot Vålerenga neste søndag.

Annonse:

Det var ingen jubelscener i Brann-garderoben etter 1-1 mot Sarpsborg 08. Men etter en vrien 1. omgang der hjemmelaget virkelig trøkket serielederen tilbake, var det en lettelse å sikre det ene poenget med Vito Wormgoor sin redusering.

Lars Arne Nilsen var tilfreds, kampen sett under ett:

- Dette var et ekstremt viktig poeng. Ikke bare at vi tok det ene poenget, men samtidig unngikk vi at Sarpsborg 08 fikk tre. På bortebane mot ett av topplagene må det være bra, oppsummerer treneren.

Han minner om at vinden gjorde kampen svært krevende:

- Det var faktisk ekstremt vanskelige forhold i den vinden. Spesielt i 1. omgang, og det hadde Sarpsborg fordel av. Vinden ble utrolig nok enklere i 2 omgang da vi kunne hatt fordel av den. I starten var det nærmest storm i kastene, sier Nilsen.

I den perioden var Sarpsborg klart best:

I starten var det nærmest storm i kastene

— Lars Arne Nilsen

- I starten av kampen klarte vi absolutt ikke å komme i gang med vårt spill. Men vi kommer tilbake etter å ha ligget under, og det viser nok en gang den mentaliteten som finnes i denne gruppen. Guttene nekter å tape fotballkamper, roser treneren.

Lenge siden forrige tap

Han har helt rett, for sist gang Brann tapte en fotballkamp var mot Rosenborg på Lerkendal 7. mai. Siden da har vi møtt Molde, Sandefjord, Austevoll (cup), Sogndal, Lysekloster (cup), Aalesund, Odd, Stabæk og nå Sarpsborg 08 uten å tape.

Det betyr ni kamper på rad uten nederlag.

Den tiende kan bli Vålerenga på Stadion neste søndag.

- Det er sterkt, medgir Nilsen.

Mot Sarpsborg 08 uttalte han på forhånd at ett poeng normalt sett ville oppleves som tilfredsstillende. Den følelsen var fortsatt der etter at kampen var spilt.

- Da vi gikk til pause med bare ett baklengs visste jeg at vi kunne få til noe i 2. omgang. Og vi greide å få med oss det ene poenget, heldigvis.

- Med tanke på at dette var bortebane, kunstgress, vanskelige værforhold og en solid motstander må ett poeng sies å være bra, mener Lars Arne Nilsen.

Bli med på Brann - Vålerenga på Stadion søndag 2. juli klokken 20.00.

Kjøp billetter

Annonse fra Eliteserien: