Nå blir det kildesortering på hele Stadion

Brann og BIR Bedrift startet et samarbeid om kildesortering på Stadion i 2021. Nå skal alt av avfall kildesorteres.

Annonse:

– Vi startet med kildesortering i fjor, sammen med BIR Bedrift, som en del av prosjektet «Grønn Stadion». Da var det kildesorteringsstasjoner i publikumsonene. Til årets første hjemmekamp skal sorteringen bli enda bedre, også i hverdagen, sier konstituert daglig leder i Brann, Therese Andvik Rygg. 

Av andre miljøtiltak på Stadion er det allerede tatt i bruk strømbesparende flomlys, digitale billetter og kuttet i bruken av engangsplast. 

Avfallsløsningene på Stadion skal gjøre det enklere for både publikum og ansatte å kildesortere.

– Nå trenger vi publikum til å hjelpe oss mot målet om å få en grønnere Stadion, og sortere avfallet sitt etter kamp, sier Andvik Rygg. 

Avfallet på Stadion, både fra kamper og i hverdagen, sorteres i den nye miljøhallen som er satt opp i garasjen. I tillegg til Brann og BIR Bedrift har prosjektet blitt gjort mulig gjennom midler fra Agenda Vestlandet. Det er en stiftelse opprettet av Sparebanken Vest for å støtte ildsjelene som skaper det grønne skiftet på Vestlandet.

– BIR Bedrift ønsker å bidra til at Brann blir Norges mest bærekraftige fotballklubb. Det skal vi gjøre ved å tilrettelegge så godt som mulig og drive med holdningsskapende arbeid for sortering av avfall – både for publikum og ansatte i Brann. Brann stadion har i sesongpausen fått mange flere og mer synlige sorteringsstasjoner som forhåpentligvis gjør det lettere å kaste avfallet riktig. Vi håper at mest mulig av avfallet kan bli gjenvunnet og at ressursene blir brukt igjen lokalt, sier Jørgen Møklebust Austvik, som er markedsføringsansvarlig i BIR Bedrift.   

Det var i fjor sommer at Brann og BIR Bedrift inngikk samarbeidet om å kildesortere avfallet fra kampdager på Stadion. 

 

Annonse fra Obos-ligaen: