Mister to kamper på grunn av karantene

Ali Ahamada (29) er i karantene og kan ikke være med i de kommende kampene mot Rosenborg og Aalesund.

Annonse:

Grunnen er at keeperen var på landslagssamling med Komorene.

– Ali har spilt utenfor Europa og der er det FIFA-protokollen som gjelder. Spillere under UEFA-protokollen (Taylor) må avgi en negativ test etter hjemkomst før de får trene og spille kamper igjen. Spillere utenfor UEFA må ti dager i karantene fra de kommer tilbake, sier lege i Brann, Magnus Myntevik.

Ahamada kom tilbake til Norge forrige fredag, og har karantene i ti dager fra da. Det betyr at både kampen mot Rosenborg (tirsdag 24. november) og Aalesund (28. november) ryker. Robert Taylor og Gilli Rolantsson var også på landslagsoppdrag, men de slipper karantene på grunn av UEFA-protokollen. De er testet flere ganger underveis på samlingen, og ved hjemkomst. Rolantsson har hatt korona, og kunne dermed gå rett tilbake i trening.

Brann mangler også keeper Markus Olsen Pettersen som har operert i kneet og må gå på krykker de kommende ukene. Det betyr at Hermann Ræstad (20) blir med som den andre keeperen i troppen, sammen med Håkon Opdal.

Brann reiser til Trondheim tirsdag og kampen mot Rosenborg har avspark klokken 19.00. Kampen sendes på Eurosport Norge og Dplay. 

Annonse fra Eliteserien: