Markerer savnet etter supporterne før kveldens kamp

Mot Kristiansund i kveld vil begge lags kapteiner holde opp en drakt med nummer 12 på ryggen, for å hylle supporterne som ikke får sett kamper fra tribuneplass denne sesongen.

Annonse:

– Vi har nå spilt fire hjemmekamper der vi bare har fått lov til å slippe inn 200 tilskuere. Savnet etter fulle tribuner og den magiske Stadion-stemningen er enorm. Dette markeres før kampen i kveld, sier daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen. 

I runde 10 og 11 av årets Eliteserie vil savnet etter supporterne på tribunene bli markert på alle arenaene i Norge. Etter innmarsj vil begge lags kapteiner holde opp en drakt med nummer 12 på ryggen, som symboliserer supporterne. 

– Skuffende

Til nå denne sesongen har Eliteserie-klubbene fått lov til å slippe inn bare 200 supportere på tribunen, på grunn av koronapandemien. Brann var en av fire norske klubber som søkte om å få gjennomføre en testkamp med 2500 tilskuere, men Helsedepartementet avslo søknaden. 

– Det er utrolig skuffende. Vi har mange innganger og en stor Stadion, slik at alle smittevernsregler ville blitt fulgt. Det ble lagt frem en detaljert plan for gjennomføring, så det er uforståelig at den ble blankt avvist av myndighetene, sier Johannesen.

Ser frem til fulle tribuner

En som har spilt for fulle tribuner på Stadion, men aldri i Brann-drakt, er kaptein Daniel Pedersen. 

– Savnet etter supporterne er stort. Fansen her laget et enormt trykk og den atmosfæren på Stadion er helt spesiell, sier Pedersen.

Da Norges Fotballforbund, Norsk Toppfotball og Toppfotball Kvinner sendte inn søknaden om testkamper med 2500 tilskuere ble en dansk modell brukt som bakgrunn. Der har de fått åpne opp for flere tilskuere, innenfor strenge smittevernsregler. 

– Man blir litt misunnelig når man ser kamper fra Danmark, der de har klart å få tilskuerne tilbake på Stadion og det er god stemning, sier Pedersen. 

En som har spilt mange kamper på Stadion med fulle hus er Kristoffer Barmen. 

– Støtten fra supporterne betyr enormt mye både hjemme på Stadion og på bortebane. Vi er så priviligert at vi har Norges beste supportere, som vi selvfølgelig savner. Vi gleder oss til det blir åpnet opp igjen for flere på tribunene og krysser fingrene for at det skjer så fort som mulig, sier Barmen.

Kampen mot Kristansund har avspark klokken 20.30 og sendingen begynner klokken 20.00 på TVNorge og Dplay.  

Annonse fra Eliteserien: